Zo Slovenska

Zarážajúce vyhlásenie I. Matoviča: Krízový štáb nemá plán!

Matovič ešte pred zasadnutím štábu na tlačovej konferencii informoval o svojom návrhu. Pellegrini sa pri príchode na štáb ohradil voči jeho výstupu.

Ilustračný obrázok k článku Zarážajúce vyhlásenie I. Matoviča: Krízový štáb nemá plán!
Zdroj: TASR

Líder OĽaNO a pravdepodobný budúci premiér Igor Matovič tvrdí, že verejnosť treba informovať o aktuálnej situácii. Informovanie o množstve ľudí, ktorí sa vrátili v uplynulých dňoch zo zahraničia, nepovažuje za problém.

Tvrdí, že v krízových situáciách sa ľudia správajú zodpovednejšie, keď poznajú všetky skutočnosti.

Krízový štáb plán nemá

„Myslím si, že ľuďom treba v prvom rade hovoriť pravdu. V takýchto situáciách, a sú na to aj štúdie, keď ľudia dostanú všetku pravdu a zodpovedné inštitúcie s nimi komunikujú otvoreným spôsobom, tak sa ľudia správajú zodpovednejšie,“ poznamenal.

Za prvoradé považuje to, aby mal krízový štáb plán, ako postupovať aj v prípade potvrdenia väčšieho výskytu ochorenia COVID-19.

Krízový štáb však podľa Matoviča plán nemá.

Predložiť chcel návrh, aby mobilní operátori posielali SMS správy klientom, ktorí sa vrátia zo zahraničia, že majú ostať v karanténe. Tvrdí však, že mu to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) neumožnil, a preto zo zasadnutia odišiel aj s potenciálnym budúcim ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO).

Matovič ešte pred zasadnutím štábu na tlačovej konferencii informoval o svojom návrhu. Pellegrini sa pri príchode na štáb ohradil voči jeho výstupu. Nahneval ho spôsob Matovičovej prezentácie pred rokovaním krízového štábu. „Slovensko čelí najväčšej kríze v histórii a on si z toho bude vytĺkať politický kapitál, to je hanba a hyenizmus,“ zdôraznil.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM