Zo zahraničia

Žarty bokom! Celosvetovo známe značky sa vzdali prvoaprílových vtipov

Mnohé vlády pohrozili väzením za šírenie prvoaprílových žartov na tému koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Žarty bokom! Celosvetovo známe značky sa vzdali prvoaprílových vtipov
7
Galéria

Prvý apríl je zvyčajne dňom plným žartíkov a vtipov. Tento rok však tento obľúbený zvyk stal obeťou pandémie choroby COVID-19 spôsobovanej koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý si vyžiadal už viac ako 43-tisíc ľudských životov a donútil časť ľudstva výrazne obmedziť svoje sociálne kontakty, píše agentúra AFP.

Žarty bokom!

Spoločnosť Google, ktorá je povestná svojimi prvoaprílovými žartíkmi, svojim zamestnancom odporučila, aby tento rok urobili výnimku z tejto tradície z úcty ku všetkým, ktorí bojujú s pandémiou choroby COVID-19.

„Naším jediným cieľom je, aby sme boli užitoční ľuďom, preto si žartíky odložme na budúci rok, ktorý bude nepochybne šťastnejší ako tento,“ napísala marketingová riaditeľka spoločnosti Google Loren Twohillová v liste svojim zamestnancom.

Pandémiu nového koronavírusu sprevádza záplava dezinformácií na internete, vďaka čomu je pre vlády ťažšie udržiavať svojich občanov v bezpečí. Mnohé vlády aj preto pohrozili väzením za šírenie prvoaprílových žartov na túto tému.

Jednou z nich je aj vláda Taiwanu, ktorý je považovaný za vzor v boji proti prepuknutiu choroby. Taiwan svojim občanom pripomenul, že za šírenie falošných správ a žartov o koronavíruse im môžu hroziť až tri roky väzenia či pokuta vo výške tri milióny taiwanských dolárov.

Podobne ako Taiwan pristúpili k prvoaprílovým žartom aj India a Thajsko.

Prvoaprílových žartov sa vzdalo aj mnoho celosvetovo známych značiek. James Herring z londýnskej PR agentúry Taylor Herring v tejto súvislosti ešte minulý týždeň na svojom konte na sociálnej sieti Twitter napísal: „Rada pre všetky PR agentúry, ktoré plánujú aprílové žartíky: Teraz nie. Naozaj.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM