Krimi

Zásah policajtov v Hlohovci preveruje inšpekcia: Mužovi museli volať záchranku

Policajná inšpekcia preveruje postup policajtov, ktorí v nedeľu 26. novembra po 21.30 h zasahovali v Hlohovci na Nitrianskej ulici pre podozrenie z domáceho násilia. Mal sa ho dopustiť Miroslav N. na svojej manželke.

Ilustračný obrázok k článku Zásah policajtov v Hlohovci preveruje inšpekcia: Mužovi museli volať záchranku
Zdroj: Dnes24.sk

Pod vplyvom alkoholu bol počas celého dňa voči nej agresívny, čo pred zásahom polície riešila aj hliadka mestskej polície.

Vo večerných hodinách uviedla manželka Mária N., že jej manžel už od obeda pije alkohol a je k nej a jej matke agresívny. Nadával im a vyhrážal sa ublížením na zdraví. Fyzicky na ňu nezaútočil, ale v minulosti už k napadnutiu malo dôjsť, dokonca bola nútená utekať z domu. Miroslav N. po odchode hliadky mestskej polície mal byť na Máriu ešte agresívnejší.

„Policajti sa na základe získaných informácií rozhodli vykázať Miroslava N. zo spoločného obydlia. Ukázalo sa, že to nebolo prvýkrát, rovnaký postup policajti zvolili aj v auguste tohto roka. Následne si Miroslav N. išiel v sprievode polície do bytu zbaliť osobné veci, kde sa však jeho správanie vyhrotilo. Nadával im a párkrát sa na hliadku zahnal. Až keď namieril svoj vystupňovaný hnev na manželku a rozbehol sa za ňou, policajti mu cestu zatarasili. Keďže začal klásť aktívny odpor, spacifikovali ho a na zemi mu nasadili putá. Vtom si všimli, že v tvári začal červenieť a ťažko dýchať. Okamžite mu sňali putá, privolali rýchlu zdravotnícku pomoc a začali mu poskytovať umelé dýchanie a masáž srdca až do príchodu lekára,“ informovala v pondelok Silvia Keratová z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Lekár prevzal muža v stabilizovanom stave s podozrením na infarkt. Po prevoze do nemocnice pacient zomrel. Presnú príčinu smrti ukáže až pitva. „Policajti použili donucovací prostriedok hmaty a chvaty pri nasadení pút, pretože zaisťovali bezpečnosť pred bezprostredne hroziacim útokom. Ich použitie bolo nadriadeným vyhodnotené ako opodstatnené,“ dodala Keratová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM