Automobilka PSA robí v Trnave zmätky. Nakoniec prerušia výrobu
Prispôsobili sa požiadavkám a situácii.
Francúzska automobilka PSA pre nový koronavírus preruší výrobu vo všetkých európskych závodoch.
Francúzsky koncern v pondelok uviedol, že do 27. marca zatvorí všetky európske závody pre šírenie nového koronavírusu.
„Predseda predstavenstva a členovia krízového štábu sa rozhodli uzavrieť všetky produkčné závody,“ píše sa v stanovisku PSA.
Zmätok v Trnave
Informáciu oznámili médiám len niekoľko hodín potom, čo ich závod v Trnave vyhlásil, že v súčasnosti necíti výpadok v dodávkach dielov a ani v dopyte po vozidlách vyrábaných v závode.
AKTUALIZÁCIA: Spoločnosť PSA Groupe nakoniec preruší výrobu vo svojom závode v Trnave od štvrtka 19. marca od 6.00 hod.
Informáciu potvrdil hovorca spoločnosti Peter Švec.
„Sú tri dôvody, pre ktoré automobilka pristupuje k tomuto kroku. Prvým je výskyt ochorenia COVID-19 a naša snaha chrániť zamestnancov, druhým dôvodom je fakt, že nastávajú komplikácie s dodávkami dielov a tretím, že začíname cítiť ako skupina pokles dopytu na automobilovom trhu,“ uviedol Švec.
informoval hovorca spoločnosti. Ako ďalej zdôraznil, v Trnave ide o preventívny krok a cieľom je hlavne záujem chrániť zdravie zamestnancov.
Ako informoval hovorca spoločnosti Peter Švec, v závode na dennej báze aplikujú prísne preventívne hygienické opatrenia, aby chránili zdravie zamestnancov.
„Veľmi pozorne sledujeme situáciu. Spolupracujeme s vládou aj mestom Trnava a podľa toho sa budeme rozhodovať aj ďalej,“ uviedol Švec.
Ako ďalej doplnil, zástupca automobilky sa zúčastňoval na krízovom štábe mesta, aby bola zabezpečená vzájomná informovanosť o podniknutých a pripravovaných opatreniach v súvislosti so šírením nového koronavírusu.
Zvýšená hygiena
Automobilka v trnavskom závode denne informuje zamestnancov o nutnosti dodržiavania základných hygienických pravidiel. Okrem iných opatrení zrušila všetky služobné cesty do zahraničia, návštevy v priestoroch automobilky a inštalovala dávkovače dezinfekčných gélov do vstupov výroby, administratívy a jedálne.
„V jedálni platia prísne hygienické opatrenia, napr. špeciálny rozvrh stravovania, čo znamená redukciu počtu pracovníkov v jedálni. Takisto aj zrušenie všetkých prenosných dochucovadiel ako soľničiek, distribútorov kečupu, zrušenie šalátového baru, kde ľudia používali spoločné naberačky,“ doplnil hovorca spoločnosti.