Správy Regióny Rôzne

RARITA z Bratislavy: Neuveríte, ale policajti merajú rýchlosť aj v podzemných garážach!

Policajné kontroly na autobusovej stanici Nivy, ktorá je "skrytá" v podzemných garážach. Ako to vysvetľujú muži zákona?

Ilustračný obrázok k článku RARITA z Bratislavy: Neuveríte, ale policajti merajú rýchlosť aj v podzemných garážach!
Zdroj: facebook.com/Dopravne navrhy PO

Polícia meria rýchlosť aj na miestach, kde by ste to skutočne nečakali. Napríklad v podzemí novej bratislavskej autobusovej stanice Nivy. Táto skutočnosť zaujala ľudí natoľko, že fotografia policajtky s meračom v ruke obletela sociálne siete. „Na stanici Nivy v BA policajný zbor vykonával meranie rýchlosti, pričom vjazd je tu povolený len autobusom. Rýchlosť je zároveň dopravným značením obmedzená na 5 km/h, čo vám neukáže ani tachometer a GPS je v podzemí zrejme nefunkčné,“ napísal pán Tomáš.

Trojnásobne viac

Je všeobecne známe, že na autobusovej stanici Nivy smú jazdiť iba autobusy a to predpísanou rýchlosťou 5 km/h. Žiaľ, aj tú dokážu vodiči prekročiť. Bratislava24 to potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Rýchlosť na AS Mlynské nivy je dopravným značením obmedzená na 5 km/h a vodiči sú povinní túto rýchlosť rešpektovať a prekročenia rýchlosti, ktoré zistili policajti boli minimálne 3 násobné oproti dovolenej rýchlosti,“ priblížil situáciu v podzemí stanice Szeiff.

Hovorca doplnil, že nakoľko pravidlá cestnej premávky platia aj na autobusovej stanici Nivy, pretože je tam riadne schválený plán organizácie dopravy, vodiči sú ich povinní dodržiavať.

Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v pravidelných intervaloch kontroluje vodičov autobusov na stanici Nivy.

Kontroly vodičov a vozidiel hromadnej dopravy uskutočňuje polícia hlavne na konečnej stanici ako sú AS Mlynské nivy, Hlavná železničná stanica, konečná zastávka autobusov pod Mostom SNP a podobne. „Je to z dôvodu, aby nedochádzalo k meškaniu jednotlivých spojov,“ vysvetlil Szeiff.

Kontroly sú zamerané najmä na požitie alkoholických nápojov a technický stav vozidiel.

Zaznamenali sme už viacero porušení zákona o cestnej premávke a aj pozitívne skúšky na alkoholické nápoje vodičmi autobusov, prekročenie dovolenej rýchlosti, ako aj technickú nespôsobilosť vozidla na prevádzku v cestnej premávke,“ dodáva na záver hovorca.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM