Zlatica Gregorová Rôzne

Zaujímavosti o svätom Mikulášovi v KVÍZE: Poznáte všetky legendy a históriu?

Rok sa s rokom zišiel a opäť sme oslávili obľúbený deň. Ten, ktorý netrpezlivo očakávajú najmä tí najmenší.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosti o svätom Mikulášovi v KVÍZE: Poznáte všetky legendy a históriu?
Zdroj: TASR

Deti chvatne čistia čižmy a v predvečer Mikuláša ich dávajú do okien. V duchu iste premýšľajú, či poslúchali a čo im láskavý pánko pridelí. Za deťmi však nezaostávajú ani dospelí. Každý si aj po rokoch rád nájde milú drobnosť. To už k životu jednoducho patrí. Každoročne 6. decembra oslavujeme sviatok sv. Mikuláša. Viete však, kto to vlastne bol a čo úžasné urobil?

Skúste šťastie

Skúste si vaše vedomosti o ňom overiť v našom veľkom mikulášskom KVÍZE. Pospomínajte si na detstvo, využite fantáziu a načrite do histórie. Ak aj na niektoré otázky neodpoviete správne, pokojne si kvíz môžete kedykoľvek zopakovať. Chceme len, aby ste sa dobre zabavili a možno sa niečo nové a zaujímavé dozvedeli. Tak neváhajte, skúste šťastie a odhaľte tajomstvá svätého Mikuláša.

Vyskúšajte si: Veľký mikulášsky KVÍZ: Ako dobre poznáte láskavého muža opradeného legendami?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM