Svet Zo zahraničia

Zaútočil na policajtov: Zastrelili muža, ktorý stál za streľbou v Štrasburgu

Francúzska polícia vo štvrtok večer v Štrasburgu zastrelila po dvoch dňoch masívneho pátrania muža na úteku, ktorý je podozrivý z utorkovej streľby pri vianočných trhoch v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Zaútočil na policajtov: Zastrelili muža, ktorý stál za streľbou v Štrasburgu
9
Galéria
Zdroj: TASR

Parížska prokuratúra, ktorá má na starosti teroristické prípady na území Francúzska, vo štvrtok neskoro večer oznámila, že muž zabitý pri večernej prestrelke s políciou v Štrasburgu bol identifikovaný ako hlavný podozrivý z útoku v blízkosti vianočného trhu. Podozrivý zabil v utorok na trhu troch ľudí a ďalších 13 zranil. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Prokuratúra identifikovala muža ako 29-ročného Charifa Chekatta, po ktorom polícia pátrala od utorkového útoku pri vianočnom trhu v centre Štrasburgu.

Francúzsky minister vnútra Christophe Castaner už skôr oznámil, že polícia sa pokúsila muža podobajúceho sa na Chekatta zatknúť, ale ten na príslušníkov spustil paľbu. Polícia tiež odpovedala streľbou a zabila ho.

Džihádistická organizácia Islamský štát (IS) prostredníctvom propagandistickej agentúry Amák na Twitteri uviedla, že strelec na obľúbenom vianočnom trhu v Štrasburgu je jedným z jej „vojakov“. Vykonal „operáciu, ktorou reagoval na výzvy útočiť na občanov krajín koalície“, dodal IS. A myslel tým medzinárodnú koalíciu pod vedením USA, ktorá od roku 2014 podniká nálety proti džihádistom a poskytuje výcvik silám bojujúcim proti IS v Sýrii aj Iraku.

Polícia zastrelila muža, ktorý stál za streľbou v Štrasburgu
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM