Krimi

Zbraň z vraždy Jána Kuciaka nenašli: Podľa prokuratúry by mal byť vrahom Miroslav M.

Ján Kuciaka a Martinu Kušnírovú mal zastreliť Miroslav M. Takto to vychádza podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na základe vyšetrovania. Povedal to na tlačovej konferencii v Pezinku.

Ilustračný obrázok k článku Zbraň z vraždy Jána Kuciaka nenašli: Podľa prokuratúry by mal byť vrahom Miroslav M.
4
Galéria
Zdroj: TASR

Zbraň, ktorou zastrelili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, zatiaľ orgány činné v trestnom konaní nenašli, zaistili len jej hlaveň. Povedal to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na pondelkovej tlačovej konferencii v Pezinku. Podľa jeho slov však vedia, kto ju zabezpečil a kto ju upravil.

Obžalobu na Alenu Zs., Miroslava M., Tomáša Sz. a Zoltána A. v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka by mohli vzniesť v priebehu najbližších týždňov do 27. novembra. Vtedy im končí väzba, nemuselo by sa tak žiadať o jej predĺženie.

Vyplýva to z vyjadrení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý o tom informoval na tlačovej konferencii v Pezinku.

V prípade obvinených ide podľa neho o dôvodné podozrenie v súvislosti so štyrmi dokonanými vraždami a v súvislosti s prípravou najmenej troch vrážd.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry odmieta spochybňovanie vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ako aj prípravy vraždy prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku i advokáta Daniela Lipšica.

Spochybňovanie zo strany niektorých médií a politikov považuje za neodôvodnené a vyvolávajúce otázku, komu a načo má poslúžiť. Orgány činné v trestnom konaní majú pri vyšetrovaní podľa jeho slov vynakladať mimoriadne úsilie.

Správu budeme aktualizovať!

Foto: ilustračné

Tlačová konferencia Úradu špeciálnej prokuratúry v Pezinku
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM