Zo Slovenska

Železnice pre začiatok školského roka POSILNIA vlakové linky po celom Slovensku

Od piatka (27. 8.) do stredy 1. septembra bude vypravených celkom 24 posilových vlakov, z toho 21 regionálnych rýchlikov a tri regionálne expresy.

Ilustračný obrázok k článku Železnice pre začiatok školského roka POSILNIA vlakové linky po celom Slovensku
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v súvislosti so záverom letných prázdnin a začiatkom školského roka očakáva zvýšený záujem cestujúcich o železničnú dopravu. Posilní preto vlakové linky po celom Slovensku. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Posilové vlaky

Od piatka (27. 8.) do stredy 1. septembra bude vypravených celkom 24 posilových vlakov, z toho 21 regionálnych rýchlikov a tri regionálne expresy, ktoré sú zapracované v aktuálnom cestovnom poriadku. Zároveň budú podľa technických možností posilnené aj niektoré pravidelné vlaky kategórie IC, Ex, R, RR a Os, u ktorých je predpoklad vyššieho záujmu cestujúcej verejnosti.

Kováč upozornil, že so začiatkom nového školského roka sa pravidelne spája aj registrácia žiakov a študentov na bezplatnú prepravu. Odporúča, aby žiadatelia o registráciu na bezplatnú prepravu venovali zvýšenú pozornosť vypĺňaniu tlačiva ZSSK na vydanie preukazu. Podotkol, že je dôležité, aby boli vyplnené a potvrdené všetky požadované údaje, predovšetkým informácie o trvaní statusu žiaka či študenta.

Prostredníctvom online portálu ministerstva školstva www.potvrdeniaonavsteveskoly.sk je tiež zavedené online overovanie statusu žiakov do 19 rokov študujúcich na školách v SR, ktorí majú záujem len o jednorazové cestovné.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM