Monika Hanigovská Zo Slovenska

Ako RÝCHLO zistiť, či ste vyhrali v očkovacej lotérii? Stačí vám len kód a táto vychytávka

Pozrite sa na šikovnú pomôcku, ktorá takmer okamžite odhalí výhercov. Netreba sa nikde registrovať.

Ilustračný obrázok k článku Ako RÝCHLO zistiť, či ste vyhrali v očkovacej lotérii? Stačí vám len kód a táto vychytávka
Zdroj: Dnes24.sk

Očkovacia lotéria usadila do kresiel množstvo Slovákov naprieč krajinou. Okrem státisícových súm ponúka tento formát denné výhry, vďaka čomu vylosovaným pribudne na účte napríklad aj 10-tisíc eur.

Dlhé vyhľadávanie

V prípade, ak nesledujete losovanie naživo, môžete si dodatočne výhercov skontrolovať priamo cez domovskú stránku Ministerstva financií MF SR. Pripravte sa však na dlhšie vyhľadávanie, ktoré má už teraz cez 300 záznamov a toto číslo bude každou výhrou rásť.

Šťastlivcov je možné síce vyhľadať cez meno, obec, kód alebo výherná suma, no každý tento nástroj si na prezretie vyžaduje viac času. V prípade, ak chcete kontrolovať ďalších členov domácnosti, musíte sa obrniť značnou dávkou trpezlivosti.

Zbúchal to rýchlo

Dobrovoľný vývojár Jakub Bajzath však vytvoril webový nástroj, vďaka ktorému veľmi rýchlo zistíte, či patríte medzi tých, ktorým nejaká odmena pípne na osobnom účte.

Ako si to skontrolovať? Stačí kliknúť na stránku vyhralsom.sk a zadať do tabuľky kód.

„Je to len narýchlo za hodinu zbúchané, ale lepšie ako chodiť na web Ministerstva financií SR a zadávať kódy znovu a znovu,“ komentoval takto svoj projekt v súkromnej skupine Som zaočkovaný (Covid-19).

Pozor, nejde o oficiálny štátny nástroj!

Ako to funguje?

„Stránka vyhralsom.sk overuje zadané kódy voči oficiálnej databáze Ministerstva financií SR,“ informuje vývojár na webe.

Kódy sa ukladajú do lokálnej pamäte prehliadača, aby ich nebolo nutné zadávať po každom načítaní stránky. „Kódy sa neukladajú nikam na externý server, ani databázy,“ prehlasuje.

Kódy podľa jeho slov nemôžu byť zneužité. Pri registrácii do lotérie ste zadávali IBAN, na ktorý vám príde výhra a rovnako telefónne číslo, v ktorom vás informujú. Preto nie je možné kód nijako zneužiť,“ uisťuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM