Správy Zo zahraničia

Zeman je vraj dezorientovaný a komunikuje s ťažkosťami: Čo pred médiami povedala jeho manželka?

Miloš Zeman je od nedele hospitalizovaný v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Zeman je vraj dezorientovaný a komunikuje s ťažkosťami: Čo pred médiami povedala jeho manželka?
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Manželka českého prezidenta Ivana Zemanová požiadala verejnosť o toleranciu a na rešpektovanie zdravotného stavu svojho manžela.

Neetické špekulácie

Ivana Zemanová vystúpila pred médiami vo štvrtok o 16.00 hod. s vopred pripraveným vyhlásením.

„Môžem potvrdiť, že v súčasnej dobe (Miloš Zeman) podstupuje liečbu, ktorá si vyžiada čas. Špekulácie o diagnózach a prognózach považujem prinajmenšom za veľmi neetické… Zo všetkého najviac si želám, aby sa môj manžel uzdravil. Chcem vás poprosiť o trpezlivosť a potrebný čas, aby mal možnosť nabrať silu. Nie je jediným prezidentom, ktorý v čase výkonu svojej funkcie ochorel,“ povedala počas krátkeho tlačového vyhlásenia Ivana Zemanová.

Miloš Zeman je od nedele hospitalizovaný v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici. Jej riaditeľ nezverejnil detaily o prezidentovom stave s odkazom na to, že nemá Zemanov súhlas.

Ako uviedol český Deník N, zdravotný stav hlavy štátu je vážnejší, než Hrad priznáva, a môže ho obmedzovať pri plnení funkcie prezidenta.

Témy, ktoré by vám nemali ujsť

Zeman v rukách záchrankárov
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM