Ona

Žena vyskúšala trend z TikToku: Zažíva MUKY, nevie sa zbaviť nepríjemného PROBLÉMU

Mladá žena chcela krásnu pleť. Nechala sa zlákať kozmetickým trendom z TikToku. Čeliť musí nepríjemnému problému.

Ilustračný obrázok k článku Žena vyskúšala trend z TikToku: Zažíva MUKY, nevie sa zbaviť nepríjemného PROBLÉMU
Zdroj: TikTok.com/amorkorquaye

TikTokom sa už niekoľko rokov šíri ďalší módny trend. Ženy si na videách holia celú tvár (tzv. dermaplaning), pričom výsledkom má byť dokonale hladká pleť.

Nepríjemné následky

Zlákať sa nechala aj 24-ročná Regina Quaye z Ghany, ktorá sa chcela zbaviť jemných „broskyňových“ chĺpkov. Svojim 37-tisíc sledovateľom napokon priniesla príbeh ako z hororu.

Už tri dni po absolvovaní procedúry začala pociťovať nepríjemné pnutie a svrbenie. Po rokoch sa jej vrátilo bolestivé akné s cystami, ktorého sa teraz nemôže zbaviť.

Pôvodne si myslela, že ide o alergickú reakciu na kozmetické produkty, ktoré používa. Keď problémy neprestávali, s opuchnutou a doráňanou tvárou sa vybrala do nemocnice.

„Lekári jej predpísali hydrokortizónový krém na upokojenie pokožky a jej pleť sa nakoniec vrátila do normálu,“ informuje Daily Mail.

Problémov po nešťastnom holení sa však ešte nezbavila. Jej pleť je stále náchylná na akné a používať už môže iba produkty, ktoré neobsahujú olej.

Je to bezpečné?

Podľa odborníkov samotný postup holenia nemôže spôsobiť nepríjemné akné. Vyvolať ho však môže u ľudí, ktorí s ním už bojujú. Holenie totiž môže šíriť baktérie, ktoré sa dostanú do rán a celý problém ešte zhoršia.

Dermaplaning by podľa portálu mal robiť iba profesionál a nie je vhodný pre ľudí s rôznymi zápalovými kožnými ochoreniami a ekzémom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM