Barbara Dallosová Kultúra Kultúra

Žiarska spisovateľka Kika Falťanová chystá ďalší počin: V novom príbehu sa pustí do poriadne trpkej témy

Z pera žiarskej autorky vyšlo už niekoľko titulov. Ako sama priznáva, rukopis, ktorý práve chystá, pred sebou tlačila dlho. Jej ďalšia evitovka sa dotkne poriadne boľavej témy.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska spisovateľka Kika Falťanová chystá ďalší počin: V novom príbehu sa pustí do poriadne trpkej témy
Zdroj: súkr. archív K. Falťanovej

Žiarsku spisovateľku Kristínu Falťanovú netreba zvlášť predstavovať. Chrbty kníh s jej menom zdobia knižnice v mnohých slovenských obývačkách. Okrem toho sa Kika živí novinárčinou, je maminou na plný úväzok a Žiarčania ju poznajú aj ako moderátorku obľúbených Čajov o piatej.

Hľadali návod, ako otehotnieť

Posledným počinom, ktorý s Kikiným menom prišiel na knižné pulty, bola autorská spolupráca s Marekom Mitašom s názvom Kým nás dieťa nerozdelí. Príbeh páru, ktorého harmonický vzťah začne rozleptávať úpenlivá snaha o bábätko, priniesol na vec pohľad ženy i muža.

Ako hovorí autorka, titul sa zatiaľ stretáva s dobrými ohlasmi a nesťažuje sa ani na predávanosť. Vyskytli sa však i prípady, kedy ľudia v knihe hľadali niečo iné, než im mohla ponúknuť.

,,Mám pocit, že niektorí ľudia, ktorí majú rovnaký problém ako hrdinovia príbehu, očakávali, že v knihe nájdu návod ako otehotnieť. Akoby si ju mýlili s nejakou príručkou,“ vysvetľuje Kika no dodáva, že inak sú ohlasy veľmi dobré a čitatelia ocenili zaujímavý mužsko-ženský pohľad.

Dlho odkladaný rukopis

Kristínine knihy vychádzajú pod známou vydavateľskou značkou nesúcou meno Evity Urbaníkovej, Kika zároveň píše pre magazín Evita. Práve spleť pracovných povinností súvisiacich s redakčnou prácou odďaľovali príbeh, ktorý mala v hlave už dlhšie.

,,V poslednej dobre to bolo dosť náročné, pripravovali sme 365 stranové číslo magazínu. Nemala som ani časovú ani mozgovú kapacitu riešiť niečo ďalšie, aj keď v tomto čase som už mala pracovať na novom rukopise. Zatiaľ mám napísanú prvú kapitolu a veľmi sa teším na ten príbeh, lebo bude veľmi pekný a silný,“ prezrádza.

Príbeh má byť opäť jedným z tých, ktorý si v hlave budeme niesť aj po zatvorení knihy. Ešte trpkejší o to, ako veľmi môže byť skutočným.

Kniha bude o rakovine a o tom, čo ľudia s touto chorobou prežívajú. A samozrejme, nebude chýbať láska. Ako ďalej prezradila Kika, hlavnými hrdinami budú chorá Lea a Oliver, charizmatický chlapec z onkológie, ktorý držal jej ruku zatiaľ čo im do žíl stekala chemoterapia a s ktorým pošepky snívala a fantazírovala o svojej budúcnosti.

Hlavných hrdinov, ktorí si pomáhali prežiť, hra osudu rozdelila na dlhých 20 rokov. P tých sa však stretli opäť… ,,Vnútorný boj s morálnymi zásadami, pohoršením okolia, no aj ten so záväzkami, ktoré si počas života k sebe pripútali, bude pre nich tentoraz oveľa ťažší, ako pred dvomi desiatkami rokov zatočiť s rakovinou," načrtla svoj nový príbeh Kika.

Ak vraj všetko dopadne podľa plánov, štvrtá kniha žiarskej spisovateľky by mala vyjsť na jeseň tohto roka.

Kristína Falťanová: Žiarska spisovateľka pracuje na novom príbehu
5
Galéria
Zdroj: súkr. archív K. Falťanovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM