Webnoviny - Svet

ŽILINA: Budúci týždeň lacnejšie hrady i kúpaliská

WEBNOVINY.SK

ČičmanyFoto: SITA/Gabriel LiptákŽILINA 23. júna (WEBNOVINY) – V priebehu budúceho týždňa budú v Žilinskom kraji lacnejšie hrady, kúpaliská, plte, galéria i hvezdáreň. „V spolupráci so subjektmi cestovného ruchu v našom kraji sa na nám podarilo i k tohtoročným letným prázdninám pripraviť zaujímavé akcie pre deti a dospelých. Verím, že návštevníci z nášho kraja, ale aj z iných častí Slovenska či zahraničia využijú pestrú ponuku, ktorú ponúkajú naše regióny v oblasti relaxu i kultúry,“ povedal šéf žilinskej krajskej samosprávy Juraj Blanár.

V pondelok ponúka vstup za polovičnú cenu Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne a skanzen v kysuckej Vychylovke. V pondelok a utorok majú pripravenú 50-percentú zľavu pre deti do 15 rokov maľované drevenice v Čičmanoch a Strečniansky hrad, v utorok aj Budatínsky hrad a expozícia Jánošík v Terchovej. Polovičné vstupné zaplatia v utorok aj všetci návštevníci Oravského hradu.

Samí jednotkári sa zadarmo vykúpu vo štvrtok v Lúčkach na Liptove, o desať percent budú v pondelok lacnejšie vstupy do bazénov v Bešeňovej a o 30 percent v piatok v Oraviciach.

Splav Váhu na pltiach bude celý týždeň lacnejší o 20 percent, plte na rieke Orave pre všetky deti do 11 rokov zadarmo. K balíčku zliav na konci školského roka sa pridala aj Považská galéria umenia a Považská hvezdáreň v Žiline. Galéria bude bezplatne prístupná v nedeľu, hvezdáreň zadarmo pre všetkých žiakov a študentov od pondelka do štvrtka od 21:30.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM