ELA Správy Politika

Zlízli si to muži v uniforme! Pre nehodu Andreja Danka POTRESTALI radových policajtov

Verejnosť stále čaká na video z nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka. Zatiaľ čo kandidát na prezidenta chodí vysmiaty, do smiechu nie je tým, ktorí mu klopali na dvere.

Ilustračný obrázok k článku Zlízli si to muži v uniforme! Pre nehodu Andreja Danka POTRESTALI radových policajtov
25
Galéria
Zdroj: Zomri

„Chcem vám garantovať, že určite nebude potrestaný niekto, aby sme si umyli ruky nad pánom Dankom, tak potrestáme nejakých policajtov. Dokonca pán Danko bol ten, ktorý keď so mnou komunikoval, tak ma prosil, aby sa niečo tým policajtom neudialo,“ uviedol ešte pred mesiacom minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Teraz jeho slová neplatia!

Ako informuje TV JOJ, kvôli nehode Andreja Danka potrestali radových policajtov!

Zlízli si to policajti

Pochybenia zistila kontrola z prezídia, ktorú nariadil sám policajný prezident Ľubomír Solák. ​Koľkých policajtov preverovali a koľkí pochybili, sa verejnosť zatiaľ nedozvie. Na prípad stále platí embargo. „Naďalej platí pokyn príslušnej prokuratúry o neposkytovaní bližších informácií k danej veci a to z dôvodu, aby nedochádzalo k ovplyvňovaniu prebiehajúceho konania," uviedla polícia.

„Ja verím, že ozaj je to otázka dní, kedy to prokuratúra ukončí. Vyšetrovanie potom bude zverejnené, aj video a všetko," dodal minister vnútra. Šutaj Eštok. Vedenie polície sa vraj k celému prípadu detailne vyjadrí už čoskoro.

Na otázku, čo sa stalo so sľubom, v relácii na Hrane reagoval odľahčene. „Skontroloval sa postup, ktorý tam bol. Ak tam došlo k pochybeniam, my nemáme inú ako zákonnú možnosť pristúpiť aj k nejakému potrestaniu, nejde o nič dramatické,“ obhájil rozhodnutie Matúš Šutaj Eštok.

Danko na otázku, či má informáciu o tom, že radoví policajti, ktorí v prípade zasahovali, by mali byť nejako potrestaní, odpovedal: „Nemám žiadne informácie o tom čo sa deje,“ reagoval na otázku v relácii Andrej Danko.

Najprv za nich loboval

Šéf SNS, ktorý zničil semafor a z miesta odišiel u Eštoka loboval, aby sa policajtom nič nestalo. Hliadky v noci po nehode navštívili aj Dankov dom.

Ako je už známe, Danko zdemoloval semafor a z miesta ušiel. Policajtov k jeho domu doviedla olejová škvrna a odpadnuté evidenčné číslo patriaceho autu SNS. Radoví policajti, ktorí mu klopali na dvere a on sa s nimi údajne bavil arogantne, sa vtedy k ničomu podstatnému nedopátrali.

Prezidentský kandidát sa im v noci totiž k nehode nepriznal. Urobil tak až na druhý deň ráno – na sociálnej sieti. A polícia mu dala fúkať až po pätnástich hodinách.

Andrej Danko sa stal po nehode terčom internetových vtipov
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM