Barbara Dallosová Regióny

Zmena na známom žiarskom úseku: Kto tadiaľ odbočil do nákupáku, zostal nemilo prekvapený, FOTO

Na frekventovanej ulici pribudla nová dopravná značka. Podľa týchto fotiek ale niektorí vodiči šli skôr po pamäti, než podľa dopravného značenia...

Ilustračný obrázok k článku Zmena na známom žiarskom úseku: Kto tadiaľ odbočil do nákupáku, zostal nemilo prekvapený, FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s rekonštrukciou známeho supermarketu sídliaceho pri hlavnom ťahu Žiarom nad Hronom sa zmenilo i dopravné značenie. Zatiaľ čo doposiaľ boli Žiarčania zvyknutí vchádzať na jeho parkovisko aj priamo z hlavnej cesty, teda Ul. SNP (vjazd pri OD Prior), teraz je situácia iná.

Po novom len z druhej strany

Po znovuotvorení supermarketu LIDL (15.2.) po rekonštrukcii sa jeho parkovisko opäť zaplnilo. Počas dňa sa však neraz stalo, že kto prišiel nakúpiť autom, zvolil starú cestu na parkovisko, teda vjazd z hlavnej cesty. Tu je však po novom osadená dopravná značka zákaz vjazdu (okrem zásobovania). Jediná cesta pre motoristov, ktorá vedie na parkovisko, je teda z jeho druhej strany.

,,Ja som tam šiel včera pešo a videl som že sa tam rvali autá do toho vjazdu. Ale to preto, že Žiarčania sú zvyknutí tadiaľ vchádzať, tak proste idú automaticky. Cezpoľný by určite hneď zbadal zákaz vjazdu ale tunajší pre oči nevidí," myslí si Marián (51), ktorý sa vybral nakúpiť po vlastných.

Podľa Žiarčanky Slávky bolo nové značenie kritickým len v deň znovuotvorenia obchodu. ,,Podľa mňa to bolo aj preto že ten obchod bol otvorený po rekonštrukcii a ľudia sa tam hnali ako šialení," hovorí.

Bez ťukancov

Krátko po štvrtej hodine na obed, počas dopravnej špičky, sa pri starom vjazde chvíľami tvoril rad áut v snahe dostať sa na parkovisko starou cestou (foto v galérii). Podľa informácií od polície si ale chaos po zmene v doprave ťukance nevyžiadal.

,,Počas pondelka (15.2.) neevidujeme na vjazde z hlavnej cesty na parkovisko supermarketu v Žiari nad Hronom žiadnu dopravnú nehodu ani škodovú udalosť," ubezpečila hovorkyňa s tým, muži zákona na dodržiavanie značenia na mieste dohliadali.

Môže vás zaujímať:

Šášovská križovatka opäť na pranieri: Policajti o výjazde na R1, ktorý mnohým vodičom dvíha žlč

Obchvat Žiaru po roku: Niektoré kamióny stále prechádzajú cez mesto, policajti vysvetľujú prečo!

Titul. foto: ilustračné

Zákaz vjadzu pri supermarkete vodiči prehliadali
2
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM