Zo Slovenska

Značnú časť Slovenska nečaká IDYLICKÉ počasie: VÝSTRAHY varujú pred vetrom aj závejmi

Ak sa chystáte nedeľu prežiť na horách či cestujete do severných oblastí, zvýšte opatrnosť. Meteorológovia vydali niekoľko výstrah.

Ilustračný obrázok k článku Značnú časť Slovenska nečaká IDYLICKÉ počasie: VÝSTRAHY varujú pred vetrom aj závejmi
Zdroj: TASR

Na severnom, severozápadnom i časti stredného Slovenska sa môžu v priebehu nedele vytvárať na cestách snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

Pozor na vietor

Na horách stredného a severného Slovenska naďalej platí výstraha pred silným vetrom. „V polohách nad 1 500 m môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 – 135 kilometrov za hodinu,“ spresňuje web SHMÚ.

V okrese Poprad očakávajú tiež počas nedele vietor, ktorý môže ojedinele dosiahnuť priemernú rýchlosť 45 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 – 75 kilometrov za hodinu. Výstraha platí do 15.00 hod.

Hrozia aj povodne

Na juhovýchodnom Slovensku v okresoch Michalovce a Trebišov bez Roňavy pretrváva výstraha pred povodňami v súvislosti so stavom na vodných tokoch Latorica a Bodrog.

Naďalej platí upozornenie na smogovú situáciu v Jelšave. Naopak, upozornenie na smog v oblasti Čadce a Oščadnice v sobotu (13.1.) SHMÚ zrušil.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM