Zo Slovenska

Známy reťazec sťahuje z predaja konopný čaj a olej: Obsahovali priveľa THC!

Zákazníci môžu produkty priniesť späť do ktorejkoľvek predajne, pričom im budú vrátené peniaze, a to aj bez nutnosti predloženia pokladničného blo­ku.

Ilustračný obrázok k článku Známy reťazec sťahuje z predaja konopný čaj a olej: Obsahovali priveľa THC!
Zdroj: pixabay.com

Spoločnosť Lidl sťahuje z predaja čaj z konopných lístkov aj bio konopný olej Vita d’Or v 250 ml balení. Zákazníkov o tom informoval na svojom webe. Oba produkty môžu mať nepriaznivé zdravotné účinky.

Zvýšené množstvo THC

V konopnom čaji od slovinského výrobcu bolo podľa spoločnosti zistené zvýšené množstvo látky Tetrahydrocan­nabinol (THC). „Konzumácia tohto produktu môže spôsobiť nepriaznivé zdravotné účinky, ako napr. výkyvy nálady či únavu. Zákazníci by preto mali venovať pozornosť tomuto oznamu a uvedený produkt nekonzumovať,“ uvádza Lidl.

Zvýšené množstvo THC bolo zistené aj v Bio konopnom oleji Vita D´or.

Spoločnosť Lidl okamžite uvedené produkty stiahla z trhu a zákazníkom sa ospravedlnila. Zákazníci môžu produkty priniesť späť do ktorejkoľvek predajne, pričom im budú vrátené peniaze, a to aj bez nutnosti predloženia pokladničného blo­ku.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Pozor, dôležitá informácia pre zákazníkov! Milí zákazníci, ak ste si zakúpili spomínané produkty, vyzývame vás, aby ste...

Posted by Lidl Slovensko on Friday, August 27, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM