Politika

Zo ŠPORTOVCOV budú poslanci: Do parlamentu sa dostal aj štvornásobný olympijský medailista

V predčasných parlamentných voľbách sa rozhodovalo aj o tom, kto sa dostane medzi 150 poslancov. Ani teraz medzi nimi nechýbajú uznávaní a úspešní slovenskí športovci.

Ilustračný obrázok k článku Zo ŠPORTOVCOV budú poslanci: Do parlamentu sa dostal aj štvornásobný olympijský medailista
Zdroj: www.olympic.sk/Ján Súkup

Voliči v sobotňajších (30. 9.) voľbách do Národnej rady SR rozhodli aj o tom, že v zákonodarnom zbore budú sedieť i športové osobnosti. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov parlamentných volieb, ktoré potvrdila štátna volebná komisia a informácií o zvolených kandidátoch na webe voľbysr.sk.

Športovci a poslanci

Poslanecký mandát získal opätovne bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Dušan Galis, poslancom za Smer-SD je už od roku 2006.

Jeho bývalý zverenec v Slovane Bratislava a trojnásobný najlepší futbalista Slovenska Dušan Tittel bol v sobotňajších voľbách zvolený za stranu Hlas-SD.

Ďalší z 27 mandátov Hlasu-SD patrí štvornásobnému olympijskému medailistovi v rýchlostnej kanoistike Erikovi Vlčekovi.

Názory hnutia OĽANO bude v parlamente zastávať aj jeden z najlepších boxerov novodobej histórie Slovenska, bronzový medailista z Európskych hier i Majstrovstiev Európy boxerov do 22 rokov Viliam Tankó.

Ktorí neuspeli

Vo voľbách kandidovali i ďalší športovci, napríklad hokejisti Juraj Mikúš či Dávid Skokan (obaja za KDH) alebo bývalý futbalový reprezentant Stanislav Šesták (Hlas-SD).

Oficiálne výsledky volieb, ktorých víťazom je strana Smer-SD, potvrdila na nedeľnej tlačovej konferencii Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Volebná účasť dosiahla 68,51 percenta, hlasovalo 3.007.123 voličov.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM