Magazín

Zoborské ferraty budú môcť spustiť do prevádzky: Projekt je DOKONČENÝ

Už onedlho by sa na ferraty pod Pyramídou mohli vybrať prví odvážlivci. Atrakciu však ešte neotvorili.

Ilustračný obrázok k článku Zoborské ferraty budú môcť spustiť do prevádzky: Projekt je DOKONČENÝ
10
Galéria

Zoborské ferraty nad Nitrou sú pripravené na využívanie. Pod vrcholom Pyramídy ich dala vybudovať krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR), ktorá ich preberie do svojho majetku. Podľa Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) bude ferraty prevádzkovať Zoborský skrášľovací spolok.

S webovou stránkou

Projekt s názvom Via Ferraty Zobor v hodnote viac ako 26-tisíc eur je podľa riaditeľky Úradu NSK Heleny Psotovej hotový.

„Podpísaním protokolu o odovzdaní a prebratí diela oboma zmluvnými stranami a po prevzatí revíznej správy sa celé dielo považuje za riadne ukončené. Záručná doba je 60 mesiacov. Informačné tabule boli na mieste osadené 4. augusta, zriadená je aj webová stránka www.viaferratazobor.sk,“ uviedla Psotová.

Prečítajte si tiež

Cvičili zásah

Podľa jej slov KOCR preberie ferraty do svojho majetku a zabezpečí aj podpis zmluvy so Zoborským skrášľovacím spolkom. „Projekt sa tak bude môcť spustiť do prevádzky a môže slúžiť svojmu účelu,“ doplnila Psotová.

Turisti budú môcť ferraty využívať iba na vlastnú zodpovednosť.

„Podľa našich informácií tu už záchranári nacvičovali zásah a pretože ide o nedostupný terén, trénovali aj zásah s vrtuľníkom. Takže aj táto stránka by mala byť zastrešená,“ informoval Úrad NSK.

„Via ferrata Zobor je oficiálne ešte uzatvorená! Jej otvorenie už čoskoro! Sledujte našu web stránku,“ píše sa na webe viaferratazobor­.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavosti

OBRAZOM: Ferraty na skalách pod Pyramídou
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM