Správy Zo zahraničia

Zombie v nohavičkách: Výstredná aktivistka spôsobila v Kyjeve rozruch, o čo jej šlo?

Neprehliadnuteľná aktivistka vyšla do ulíc, aby poslala Ukrajincom v zložitej situácii odkaz. Skončila v rukách polície.

Ilustračný obrázok k článku Zombie v nohavičkách: Výstredná aktivistka spôsobila v Kyjeve rozruch, o čo jej šlo?
Zdroj: TASR/AP

Hnutie Femen v utorok (22. 2.) vyzvalo obyvateľov Ukrajiny, aby sa nebáli a nepodliehali panike v dôsledku vyhrotenia situácie v krajine. Apel mal podobu performance a jeho dejiskom bola hlavná železničná stanica v Kyjeve.

Ukrajincov chcela upokojiť

Ako informovala agentúra UNIAN, hlavnou aktérkou bola mladá žena nalíčená ako zombie, oblečená len v bielych čipkových nohavičkách a pančuchách. Na hlave mala svadobný závoj a v ruke kosu. Na chrbte mala nápisy: „Never! Neboj sa! Neutekaj!“ v ruštine. Na odhalenej hrudi mala zasa napísané po anglicky: „Don´t panic“.

Ako informovala agentúra UNIAN, „sextrémistku“ neskôr zadržala policajná hliadka, ktorej príslušníci cez ňu prehodili čierny kabát.

Organizátori oznámili, že táto akcia mala za cieľ upokojiť obyvateľov Ukrajiny a vyzvať ich, aby neverili správam o vyostrovaní situácie v krajine a nebáli sa ich.

S dieťaťom v náručí

Ukrajinské médiá predtým informovali, že podobná akcia sa uskutočnila aj pred budovou, kde sídli kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. V tomto prípade polonahá aktivistka Femen držala v náručí malé dieťa.

Akcie združenia Femen tohto druhu sa na Ukrajine konali aj v nedávnej minulosti – okrem iného aj minulý týždeň pred budovou amerického veľvyslanectva v Kyjeve, kde polonahá aktivistka Femen vyzývala diplomatov, aby napriek stupňujúcemu sa napätiu v Donbase a hromadeniu ruských vojakov neodchádzali z Ukrajiny.

Viac o situácii na Ukrajine

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM