Zo zahraničia

Zomrel šéf vekslákov z Bony a klid Josef Nedorost

V poslednom čase žil Nedorost sám a mal veľmi vážne zdravotné problémy. Keď sa dlho neobjavoval, niekto zavolal políciu, ktorá sa musela dostať do bytu násilím.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel šéf vekslákov z Bony a klid Josef Nedorost
Zdroj: Bontonfilm

Český herec Josef Nedorost, známy z filmu Bony a klid, zomrel vo veku 64 rokov. Informoval o tom v piatok spravodajský server Novinky.cz.

Vo filme Bony a klid (1987) režiséra Víta Olmera a scenáristu Radka Johna hral Nedorost šéfa vekslákov.

Zdravotné problémy

V poslednom čase žil Nedorost sám a mal veľmi vážne zdravotné problémy. Podľa susedov mu pred časom zomrela matka a keď sa dlho neobjavoval, niekto zavolal políciu, ktorá sa podľa Noviniek musela dostať do bytu násilím.

Nedorost sa narodil v Českých Budejoviciach a v 80. rokoch hral v niekoľkých filmoch (Päste v tme, Anjel zvádza diabla). V 90. rokoch sa ešte objavil v snímkach Playgirls II či Kamarát do dažďa II – Príbeh z Brooklynu. Menšiu úlohu si zahral aj v koprodukčnej snímke ruského režiséra Nikitu Michalkova Barbier sibírsky.

Nedorost účinkoval aj v televíznych seriáloch Ulica, Redakcia, Cesty domov alebo Strážca duší. Svoju poslednú úlohu dostal v roku 2014 v pokračovaní filmu Bony a klid.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM