Správy Zo Slovenska

Zostávajú pri pacientoch: V sieti ProCare a Svet zdravia stiahli výpovede všetci lekári

V 17 nemocniciach spadajúcich do skupiny ProCare a Svet Zdravia zaznamenali celkovo 26 výpovedí. Aktuálna už nie je ani jedna.

Ilustračný obrázok k článku Zostávajú pri pacientoch: V sieti ProCare a Svet zdravia stiahli výpovede všetci lekári
Zdroj: Svet zdravia

V sieti nemocníc ProCare a Svet zdravia stiahli svoje výpovede všetci lekári. Nemocnice preto pokračujú v poskytovaní akútnej aj plánovanej zdravotnej starostlivosti bez obmedzení. TASR o tom informoval hovorca siete Tomáš Kráľ.

„Personálna situácia je v rámci nemocníc Svet zdravia stabilizovaná. V 17 nemocniciach spadajúcich do skupiny ProCare a Svet Zdravia sme zaznamenali celkovo 26 výpovedí v súvislosti s aktivitami Lekárskeho odborového združenia. K včerajšiemu dňu ani jeden lekár na svojej výpovedi v súvislosti s aktivitami LOZ nezotrval a všetci pokračujú v pracovnom pomere ďalej,“ priblížil hovorca.

Vláda a lekárski odborári podpísali v stredu na Úrade vlády SR memorandum, ktoré rieši požiadavky lekárov v hromadných výpovediach. Obe strany veria, že je to začiatok spolupráce a krok k lepšiemu zdravotníctvu na Slovensku. Parlament krátko pred podpísaním memoranda schválil zvýšenie platov lekárov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM