Aktualizované Svet Zo zahraničia

Zrážka autobusov cestou na výlet: Zranilo sa 13 malých detí

Českí záchranári zasahovali v stredu dopoludnia v pražskej štvrti Chodov pri nehode dvoch autobusov; v jednom z nich cestovali deti.

Ilustračný obrázok k článku Zrážka autobusov cestou na výlet: Zranilo sa 13 malých detí
Zdroj: TASR

Podľa prvých informácií bolo na mieste niekoľko desiatok zranených. Záchranári nakoniec ošetrili 18 ľudí, z toho 13 detí. Napísal to spravodajský server Novinky.cz.

K zrážke autobusov došlo na ulici Roztylská blízko križovatky s Jarníkovou. Pražská záchranka vyhlásila tzv. traumaplán – ako vždy pri väčšom počte zranených.

13 zranených detí

Záchranná služba neskôr spresnila bilanciu nehody: záchranári ošetrili na mieste celkovo 18 pacientov – päť dospelých so stredne ťažkým zranením a zvyšok ľahko zranených detí vo veku okolo štyri roky.

Išlo prevažne o pomliaždeniny. Jednu ženu s úrazom hlavy previezli do nemocnice letecky, uviedla hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová.

Vrazil do autobusu s deťmi

Cesta zostala po nehode uzatvorená. Polícia prípad vyšetruje, ale podľa prvých zistení autobus mestskej hromadnej dopravy narazil zozadu do autobusu s deťmi, ktorý stál na mieste.

Český denník Právo napísal, že išlo o deti z materskej školy, ktoré boli údajne na ceste na výlet. Polícia postupne oznamuje nehodu ich rodičom a o deti sa zatiaľ starajú psychológovia, dodali Novinky.cz.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM