Rastislav Búgel Zo Slovenska

ZRUŠÍ Šutaj Eštok stránku Hoaxy a podvody? Mikulec hovorí o CENZÚRE organizovaného zločinu

Nový minister vnútra pokračuje v upratovaní vo svojom rezorte. Padne mu za obeť aj policajná stránka?

Ilustračný obrázok k článku ZRUŠÍ Šutaj Eštok stránku Hoaxy a podvody? Mikulec hovorí o CENZÚRE organizovaného zločinu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , TASR/Martin Baumann

Polícia 25. októbra 2018 spustila facebookovú stránku Hoaxy a podvody – Polícia SR. „Jej hlavným cieľom bude zhromažďovanie hoaxov a podvodov, ktoré sa šíria predovšetkým prostredníctvom internetu,“ informovala vtedy polícia s tým, že obsah stránky bude aktualizovaný podľa potreby a aktuálneho vývoja.

Muži zákona v roku 2018 uviedli, že nakoľko na hlavnej stránke Polícia Slovenskej republiky pribúda niekoľko príspevkov denne, tak sa môže stať, že ľudia sa k niektorým statusom nedostanú.

„Práve pre tento dôvod budú zhromažďované príspevky o hoaxoch a podvodoch na samostatnej a menej často aktualizovanej stránke. Zámerom stránky preto je, aby sa užívatelia internetu na ňu vracali v akýchkoľvek prípadoch, keď si nebudú istí hodnovernosťou stránky, e-mailovej správy, respektíve masovo šírenej správy,“ písala polícia v správe, ktorá prezentovala vznik novej stránky.

Aktuálne sa zdá, že stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR môže pod novým vedením rezortu vnútra a polície prejsť výraznou zmenou. Jej smerovanie v posledných rokoch sa totiž nepáči novému ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi.

Čo sa stane so stránkou?

„Nebudem tolerovať, aby akýkoľvek úradník alebo policajt robil politiku, propagandu a kádroval ľudí. Polícia má, hoci aj na sociálnych sieťach, informovať o svojej práci, o prevencii, ochrane poriadku. Nemá vstupovať do politických polemík a už vôbec nemá bojovať proti ľuďom s iným názorom a zastrašovať ich, že budú monitorovaní a postihovaní. Toto sa musí zmeniť,“ povedal Šutaj Eštok v rozhovore pre denník Štandard.

Aktuálne nie je isté, či sa zmení smerovanie stránky, alebo Hoaxy a podvody úplne zaniknú. „Bude to riešiť nové vedenie policajného zboru, keďže facebooková Polícia SR spadá pod komunikačný odbor prezídia. Hovoril som o tom s kompetentnými a aj tam zadefinujeme nové pravidlá polície. Aj v tomto budeme rázni a rýchli,“ dodal minister vnútra.

Exminister hovorí o cenzúre

Na tieto vyjadrenia už reagoval aj bývalý šéf rezortu Roman Mikulec. „Minister vnútra Štutaj Eštok chce zrušiť informačnú stránku Hoaxy a podvody – Polícia SR, ktorá je dlhodobo najsledovanejšou v rámci Slovenska, vďaka počtu sledovateľov a ďalším štatistickým ukazovateľom,“ napísal Mikulec na sociálnej sieti.

Podľa Mikulca je stránka zameraná na boj proti dezinformáciám a je podľa neho pravidelne oceňovaná doma i v zahraničí. „Pán Šutaj Eštok ale tvrdí, že nemá čo hovoriť, kto je a kto nie je dezinformátor a chce ju zrušiť. Tento nedozretý hlupák, ktorý robil garážmajstra na ministerstve školstva len preto, lebo sa páčil Pellegrinimu. Teraz chce zrušiť niečo, čo ľudia nielen že radi sledujú, ale zároveň v mnohých prípadoch táto stránka zamedzila obrovským škodám. Toto je cenzúra organizovaného zločinu dámy a pani a vyzývam všetkých normálnych a čestných občanov SR, aby sa zastali stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR a jej adminov a zabránili tak jej cenzúre,“ dodal Roman Mikulec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo obrany SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM