Zo zahraničia

Zuckerberg oznámil NOVÝ názov: Ako sa nakoniec premenuje jeho známa firma?

Technologický magnát tvrdí, že metaverzum bude miestom, kde budú môcť ľudia interagovať, pracovať a vytvárať obsah.

Ilustračný obrázok k článku Zuckerberg oznámil NOVÝ názov: Ako sa nakoniec premenuje jeho známa firma?
Zdroj: www.pixabay.com

Generálny riaditeľ americkej spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg vo štvrtok oznámil, že jeho firma sa premenuje na Meta.

Vízia metaverzie

Ide o súčasť jeho snahy obsiahnuť v názve spoločnosti svoju víziu virtuálnej reality pre budúcnosť, ktorú Zuckerberg nazýva metaverzum. Informovala o tom agentúra AP.

„Sme spoločnosť, ktorá vytvára technológiu na spájanie ľudí. Spoločne môžeme konečne postaviť ľudí do centra našej technológie. A spoločne môžeme odomknúť masívne väčšiu tvorivú ekonomiku,“ vyhlásil Zuckerberg.

Odomknutie prístupu

Technologický magnát tvrdí, že metaverzum bude miestom, kde budú môcť ľudia interagovať, pracovať a vytvárať obsah. Metaverzum má podľa neho potenciál pomôcť odomknúť prístup k novým kreatívnym, sociálnym a ekonomickým príležitostiam.

Tento metavesmír by podľa neho „stieral hranice medzi fyzickým a digitálnym svetom“. Má ísť o internet novej generácie, v ktorom bude masívne využívaná virtuálna realita.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

AP v správe pripomenula názory niektorých amerických skeptikov, podľa ktorých môže byť cieľom premenovania spoločnosti odvrátiť pozornosť od uniknutých dokumentov, ktoré odhalili spôsoby, akými Facebook ignoroval interné správy a varovania o „škodách, ktoré jeho sociálna sieť pácha po celom svete“.

Nenávistný obsah

Z dokumentov nazvaných „Facebook Papers“ vyplýva, že spoločnosť sa nedokázala opakovane vysporiadať napríklad s nenávistným obsahom. Firma navyše údajne nerobí dostatočne veľa krokov na to, zabránila šíreniu dezinformácií a škodlivých politických príspevkov.

Agentúra AFP v otázke premenovania spoločnosti na Meta upozornila, že všetky jej sociálne siete a aplikácie Facebook, Instagram či WhatsApp sa premenovávať nebudú. Meno zmení len materská firma.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM