Rastislav Búgel Zo zahraničia

Zverejnili REBRÍČEK najbohatších miliardárov: Medzi TOP boháčmi planéty sú aj SLOVÁCI

Svetlo sveta uzrelo najnovšie vydanie rebríčka svetových miliardárov. Svoje zastúpenie v ňom má aj Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Zverejnili REBRÍČEK najbohatších miliardárov: Medzi TOP boháčmi planéty sú aj SLOVÁCI
Zdroj: Pexels.com/Pixabay , TASR/Jakub Kotian , HB Reavis

Magazín Forbes zverejnil nové vydanie najbohatších miliardárov sveta. Portál pripomína, že vďaka rekordnému roku je v rebríčku viac miliardárov, než kedykoľvek predtým.

Počet miliardárov stúpa

Celkovo je na svete 2 781 miliardárov, čo je o 141 viac ako predošlý rok a o 26 viac ako v roku 2021. Celkové bohatstvo všetkých miliardárov sa odhaduje na neuveriteľných 14,2 bilióna dolárov. Oproti roku 2023 je to o 2 bilióny dolárov viac.

Až dve tretiny členov prestížneho zoznamu medziročne zbohatli. Najväčšie bohatstvo držia miliardári z USA (813 miliardárov s bohatstvom 5,7 bilióna dolárov). Na druhom mieste je Čína s 473 miliardármi s majetkom v hodnote 1,7 bilióna dolárov (do údajov bol zahrnutý aj Hongkong). Tretie miesto obsadila India s 200 miliardármi.

TOP boháči sveta

Najbohatším mužom planéty sa opäť stal Bernard Arnault, majiteľ impéria 75 módnych a kozmetických značiek (Louis Vuitton, Sephora a pod.). Jeho majetok dosiahol 216 miliárd eur. Na druhom mieste je zakladateľ automobilky Tesla Elon Musk s majetkom na úrovni 180 miliárd dolárov a tretie miesto patrí zakladateľovi Amazonu Jeffovi Bezosovi so 179 miliardami dolárov. Majetok všetkých troch boháčov medziročne vzrástol.

Ktorí Slováci sa umiestnili v rebríčku? Aký majetok vlastnia? Dozviete sa do na druhej strane!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM