Eva Drugdová Regióny Zo Slovenska

Zvolenské kúpalisko Neresnica otvoria o pár týždňov. Poznáme NOVINKY aj ceny vstupného

Mnohí sa už nevedia dočkať leta a plánujú, ako si užijú prázdniny a slnečné počasie. Zvolenčania sa cez leto budú môcť vyšantiť aj na kúpalisku Neresnica.

Ilustračný obrázok k článku Zvolenské kúpalisko Neresnica otvoria o pár týždňov. Poznáme NOVINKY aj ceny vstupného
7
Galéria
Zdroj: TASR

Ak sa začínate pohrávať s myšlienkami, kam v lete na dovolenku a ako si spríjemniť víkendy vo Zvolene, nie ste sami. Aktuálne informácie prichádzajú aj z kúpaliska Neresnica. Zvolenčanov ako každý rok zaujíma, či sa budú mať v lete kde schladiť. Neresnica otvára svoje brány aj túto sezónu.

Budú sa diať zázraky?

Nový prevádzkovateľ kúpaliska Marek Augustín prezradil, že fyzické zmeny sa tento rok neplánujú vôbec. Rekonštrukcia by pripadla do úvahy až po schválení návrhu na reguláciu potoka, o ktorom rozhodne mestské zastupiteľstvo. V tomto období sa teda upravuje a čistí okolie, aby bolo všetko na letnú sezónu pripravené, ako má byť.

Noviniek sa však predsa dočkáme. „Snažíme sa priniesť nové služby, ako napríklad masáže a nejaké športové aktivity. Chceli by sme vidieť odozvu ľudí, či sa im to bude páčiť a budú mať záujem. Podľa toho by sme sa rozhodli pre ďalšiu prácu,“ uviedol Augustín. V prevádzke budú všetky bazény a otvorený bude aj jeden bufet. O spustení toboganu sa však neuvažuje, pretože jeho stav by si vyžadoval väčší zásah.

Studená voda aj naďalej

Kúpalisko bude v prevádzke počas celého leta. Otvorenie sa plánuje 1. júla, ale ak bude pekné počasie a všetko sa stihne ako má, tak aj skôr. A čo výška vstupného? Bude rovnaké ako minulý rok, teda 3 eurá seniori a deti a 4 eurá dospelí.

S čím sú však Zvolenčania na kúpalisku Neresnica asi najviac nespokojní, je studená voda v bazénoch. Zaujímalo nás, či sa s tým bude niečo robiť. Bohužiaľ, dobré informácie nemáme. „Je to taká investícia, že s tým tento rok určite nič nevieme spraviť. Aj v detskom bazéne je veľký objem vody a to je veľký náklad,“ uviedol prevádzkovateľ. Musíme teda len dúfať, že nadchádzajúce leto nám prinesie horúčavy, ktoré pomôžu pri vyhrievaní vody.

Ako prezradil Augustín: „Je to skúšobná doba. Ak sa to podarí a pôjde všetko ako má, budeme spokojní my aj ľudia. Tak by sme uvažovali o niečom väčšom.“

Foto: ilustračné

Kúpaliská, vodné plochy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM