Správy Rôzne

Matka ho nedávno zachránila VIDLAMI: Mladík z obce Háj mal ďalší stret s medveďom!

Pri miestnej farme v obci Háj (okres Turčianske Teplice) mal v pondelok (10. 7.) večer mladý farmár opäť spozorovať medveďa.

Ilustračný obrázok k článku Matka ho nedávno zachránila VIDLAMI: Mladík z obce Háj mal ďalší stret s medveďom!
Zdroj: Pixabay.com

Oznámenie o pohybe šelmy preverili na mieste policajti i Zásahový tím pre medveďa hnedého, medveďa nenašli. TASR to potvrdila manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková i žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

„Zásahový tím ŠOP SR, ako aj Polícia SR prehľadali celú oblasť. Medveď však už po príchode zásahového tímu a polície spozorovaný nebol a jeho výskyt nezachytili ani nainštalované fotopasce,“ uviedla Bocková. Medializovaná informácia o druhom útoku na farme Háj tak podľa nej nie je pravdivá.

„S cieľom zabezpečiť bezpečnosť v okolí farmy bude v utorok zásahový tím ŠOP SR opäť na mieste hliadkovať a pribudnú nové fotopasce. Zároveň bude v areáli bývalého družstva, kde sa farma nachádza, umiestnené odchytové zariadenie,“ doplnila Bocková.

Na miestnej farme v Háji 7. júla medveď napadol 20-ročného muža, dohrýzol mu obe ruky. Zranenia muža si vyžiadali jeho ošetrenie v nemocnici. Vtedy ho pred medveďom, ktorý ho mohol aj smrteľne zraniť, zachránila jeho matka. Šelmu zahnala vidlami. 

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM