ELA Správy Politika

MORBÍDNA antikampaň proti progresívcom: Ľudia PLAČÚ, šíria správy o SMRTI ich kolegu

Predčasné parlamentné voľby, ktoré sú už za rohom, prinášajú nevídaný boj súperiacich strán o voličov. Sme svedkami viacerých antikampaní či dokonca fyzických atakov. No a tu je ďalší odvar z toho, čo sa šíri internetom.

Ilustračný obrázok k článku MORBÍDNA antikampaň proti progresívcom: Ľudia PLAČÚ, šíria správy o SMRTI ich kolegu
Zdroj: facebook.com/Tomas Hellebrandt

„Antikampaň proti PS prerazila nové dno. Na internete sa masovo šíri, že náš kolega Tomáš Hellebrandt zomrel. Dokonca vyrobili aj jeho falošné parte. Volajú nám ľudia s plačom, a dostalo sa to aj k Tomášovej rodine. Takúto politiku naozaj odmietam,“ napísal na sociálnej sieti predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.

„Zomrel“

Reč je o Tomášovi Hellebrandtovi zo strany PS, ktorý začiatkom septembra skolaboval na tlačovke strany pri predstavovaní volebného programu progresívcov. „Potešilo ma, keď s humorom odkázal, že program bol tak dobrý, až z neho odpadol,“ napísal Šimečka na sociálnej sieti.

Do smiechu mu ale nie je teraz. Vtedy totiž tento incident rozvíril úvahy konšpirátorov, vrátane Dannyho Kollára. Spojili si jeho odpadnutie s informáciou, že Hellebrandt bol štyrikrát očkovaný proti koronavírusu a klamstvo bolo na svete. Dokonca sa začali internetom šíriť spomínané správy o jeho smrti.

Vzal to s humorom

„Je toho, samozrejme, oveľa viac. Lucii Plavákovej pripisujú vulgárne citáty, ktoré nikdy nepovedala, zavádza aj desatoro Igora Matoviča o PS, ktorým obsypal schránky po celom Slovensku, o sebe som si prečítal už tony klamstiev. Ale falošná správa o úmrtí človeka – ktorý je mimochodom aktívny športovec vo výbornej forme – je strašné zlo,“ dodal Šimečka.

Samotný kandidát PS sa však po pár hodinách ozval a snažil sa to vziať humorne. „Ak nemáte čo robiť, choďte v piatok do Žiliny. Vraj tam bude môj pohreb. Ja, žiaľ, nebudem môcť, lebo budem v tom čase kampaňovať v Prievidzi,“ zažartoval si na účet hoaxérov Hellebrandt.

Zdroj: Facebook

Priatelia, ak nemáte čo robiť v piatok, choďte do Žiliny. Vraj tam bude môj pohreb. Ja žiaľ nebudem môcť lebo budem v tom čase kampaňovať v Prievidzi a Topoľčanoch. Ale tak aspoň si na mňa zaspomínajte. 💙

Posted by Tomas Hellebrandt on Wednesday, September 13, 2023

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM