han Šport Hokej

A je to spečatené podpismi: V hlavnom meste vyrastie nová hokejová hala!

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spečatili partnerstvo pri budovaní hokejového štadióna.

Ilustračný obrázok k článku A je to spečatené podpismi: V hlavnom meste vyrastie nová hokejová hala!
Zdroj: www.hockeyslovakia.sk

Hala či štadión bude pre potreby regionálnej hokejovej stredoškolskej akadémie. Na vybudovanie prispeje župa aj štát.

„Sme radi, že aj v takom silnom a strategicky významnom regióne vyrastie hokejová akadémia. Naším cieľom je osem akadémií v každom kraji po celom Slovensku. Toto memorandum je však len prvý krok. Verím, že všetci spojíme sily, aby sme vytvorili priaznivé prostredie pre hokejový aj osobnostný rozvoj mladých ľudí,“ citoval prezidenta SZĽH Miroslava Šatana portál hockeyslovakia.sk.

Budú spolupracovať

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan vo štvrtok na pôde BSK podpísali Memorandum o spolupráci, ktorým spečatili spoločný cieľ pri podpore rozvojových programov hokeja v regióne. Memorandum je prvý krok aj k vybudovaniu hokejovej stredoškolskej akadémie, ktorá má vzniknúť v každom samosprávnom kraji a na ktoré vyčlenila vláda SR v januári 14 miliónov eur.

„Naším záväzkom z memoranda je podpora nielen samotného športu, ale aj vzdelávania žiakov – športovcov či rozvojových programov. Bratislavský kraj býva často hostiteľom vrcholových športových podujatí a je aj našou úlohou prispieť k tomu, aby nás na nich reprezentovali aj obyvatelia tohto kraja. Aj preto je jedným z bodov podpísaného memoranda, že je naším spoločným cieľom byť nápomocní a podporiť vznik regionálnej hokejovej akadémie pri Strednej športovej škole v Bratislave,“ zhrnul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Čo na to SZĽH

Slovenský zväz ľadového hokeja v podpísanom memorande deklaruje aj pomoc na systémovom riešení generačného problému pohybovej pasivity detí a mládeže, aj nastavenie nových štandardov nielen vo fungovaní samotných športových organizácií, ale aj vo vzdelávaní športovcov či športových odborníkov v hokejovej oblasti.

Podpisom Memoranda o spolupráci nevznikajú jeho signatárom povinnosti finančného či majetkového plnenia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM