Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Africkému generálovi učarovala európska politička: Chce ju za nevestu, pošle za ňu KRAVY!

Výstredný generál a zároveň syn ugandského prezidenta si vybral nevestu. Zhodou okolností je ňou budúca talianska premiérka.

Ilustračný obrázok k článku Africkému generálovi učarovala európska politička: Chce ju za nevestu, pošle za ňu KRAVY!
Zdroj: TASR/AP , pixabay.com

Giorgia Meloni, líderka strany Bratia Talianska, sa skloňuje ako veľmi pravdepodobná talianska premiérka. Jej strana totiž v nedávnych voľbách získala najviac hlasov a Meloni zaplavila titulky talianskej i zahraničnej tla­če.

Manželka za kravy

Blondínku s typickým výrazným úsmevom si všimol aj ugandský generál Muhoozi Kainerugaba, mimochodom, syn prezidenta tejto krajiny.

Talianska politička mu dokonca učarovala tak, že sa rozhodol vziať si ju za ženu. Opierajúc sa pritom o tradíciu svojho ľudu chce Kainerugaba budúcu nevestu vymeniť za určitý počet kusov dobytka.

Generál Kainerugaba je aktívny na sociálnych sieťach a o svoj nápad sa podelil aj na Twitteri. Tam sa opýtal svojich sledovateľov, koľko kusov kráv by mal za Meloni ponúknuť. Informuje o tom portál Politico.

Kainerugaba, v krajine prezývaný aj generál tweetovania, zároveň zdôraznil, že za svoju budúcu manželku ponúkne kravy ankole, čo je podľa neho najkvalitnejšie plemeno.

Prezidentov syn následne pritvrdil a pridal vetu, ktorá znie ako vyhrážka: „Ak Taliani odmietnu naše kravy, znamená to, že musíme dobyť Rím.“

Situácia s Keňou

Hoci príhoda s generálovou slabosťou pre taliansku političku môže pripadať i úsmevná, niektoré jeho tweety naháňajú skôr hrôzu. To sa stalo i naposledy, keď naznačil, že Uganda podnikne inváziu do susednej Kene.

Na to už reagoval aj jeho otec Yoweri Museveni, ktorý v krajine autoritársky vládne už od osemdesiatych ro­kov.

„Vo vyhlásení sa ugandský prezident pokúsil upokojiť napätie. Svojho syna skritizoval za zasahovanie do vnútorných záležitostí bratských krajín no zdôraznil, že niektoré jeho príspevky bývajú i pozitívne,“ uvádza Politico. O náklonnosti generála k budúcej talianskej premiérke ani o ankete o počte kráv sa prezident v stanovisku nezmienil.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM