Jakub Forgács Zo Slovenska

Matovič zostal po túre v lese zaskočený: TOTO mi hlava neberie, FOTO

Minister financií SR Igor Matovič sa opäť ozval na sociálnej sieti. Zabŕdol však do úplne inej oblasti, ako je tá, ktorej šéfuje.

Ilustračný obrázok k článku Matovič zostal po túre v lese zaskočený: TOTO mi hlava neberie, FOTO
1
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Igor Matovič na Facebooku poukázal na popadané stromy v Malých Karpatoch (pozn. red.: foto v galérii). „Tieto stromy tu zrejme ležia roky, ale aj tak mi hlava neberie, že radšej miesto toho, aby prinášali priamy úžitok ľuďom, ich necháme len tak v takomto množstve zhniť v lese,“ uviedol.

„Počas 4 hodinovej túry sme videli takto tisíce,“ dodal Matovič.

Čo na to internet?

Reakcie komentujúcich však na seba nenechali dlho čakať. „Pán Matovič, existuje ešte nejaká oblasť, do ktorej sa nerozumiete, ale ktorú chcete riešiť? Lebo mne sa zdá, že už ste ich vyčerpali,“ uštipačne poznamenala Lenka.

„Pán minister, to je mŕtve drevo. Mŕtve drevo je rovnakou súčasťou lesného ekosystému ako živé stromy,“ reagoval Ondrej.

Reagoval aj europoslanec

Svoje vysvetlenie pre Matoviča pridal dokonca aj europoslanec a ekológ Michal Wiezik: „Les odpad nepozná, s popadanými stromami problém nemá. Tretina lesných druhov, a sú ich tisíce, žije práve v takýchto odumretých stromoch, pomáha pri ich rozklade a zabezpečuje návrat živín do lesnej pôdy.“

A čo vy, myslíte si, že by sa Igor Matovič uchytil aj ako ekológ či minister životného prostredia?

Titul. foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Matovič v Malých Karpatoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM