Rôzne

Agent s povolením zabíjať: KVÍZ o svetoznámom Jamesovi Bondovi

Meno Ian Lancaster Fleming by malo byť známe každému milovníkovi akčných detektívnych príbehov. Vytvoril totiž postavu charizmatického agenta jej veličenstva.

Ilustračný obrázok k článku Agent s povolením zabíjať: KVÍZ o svetoznámom Jamesovi Bondovi
Zdroj: TASR

Fleming sa narodil 28. mája 1908. Bol britským námorným dôstojníkom, novinárom a počas druhej svetovej vojny aj pobočníkom šéfa tajnej služby v britskom námorníctve.

Z jeho pera vzišli príbehy o agentovi Jamesovi Bondovi.

Prvým románom s agentom 007 v hlavnej úlohe bola kniha Casino Royale. Svetlo sveta uzrela v roku 1953. Netrvalo dlho a James Bond sa stal fenoménom.

Svedčí o tom aj rozprávkové bohatstvo, ktoré Flemingovi príbehy o charizmatickom Britovi vyniesli. Dovolil si kúpiť dom neďaleko Buckinghamského paláca a vilu na plážach v Sandwichi. Stal sa majiteľom prepychovej kancelárie a svetoznámej vily Goldeneye.

V roku 1962 sa James Bond presunul na strieborné plátno. Filmová séria sa skladá z 24 titulov, pričom v roku 2020 by mal do kín doraziť ďalší film (Nie je čas zomrieť).

Myslíte si, že svetoznámeho agenta poznáte do detailu? Preverte svoje vedomosti v našom kvíze!

Kliknite SEM: Ako dobre poznáte Jamesa Bonda?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd.

Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Testujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM