Rôzne

Hra, ktorá zmenila svet zábavy: Legendárny Pac-Man oslavuje 40. narodeniny

Meno Pac-Man netreba milovníkom virtuálnej zábavy zvlášť predstavovať. Kultová hra oslavuje okrúhle výročie.

Ilustračný obrázok k článku Hra, ktorá zmenila svet zábavy: Legendárny Pac-Man oslavuje 40. narodeniny
Zdroj: TASR

Počítačové hry sú tu s nami už niekoľko desaťročí. V počiatkoch sa väčšina z nich podobala ako vajce vajcu. Zväčša sa jednalo o akčné tituly a športové hry vychádzajúce zo základu Pongu (jedna z najstarších hier z roku 1972). O videohry sa v tej dobe zaujímali prevažne muži.

Vývojár Toru Iwatani však chcel vytvoriť hru, ktorá by zaujala aj nežné pohlavie. Svetlo sveta tak v máji 1980 uzrel Pac-Man.

Žltá postavička sa pohybuje v bludisku a požiera žlté bodky (pac-doty). Hráčovi sa do cesty stavajú duchovia, pričom každý z nich má svoje charakteristické pohybové vlastnosti.

Pac-Man rýchlo naberal na popularite. Počas svojej existencie sa stal doslova kultovou záležitosťou a symbolom všetkých počítačových hier.

Myslíte si, že svetoznámu videohru poznáte do detailu? Otestujte sa v našom kvíze!

Kliknite SEM: Poznáte legendárnu videohru Pac-Man?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd.

Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Testujte a zdieľajte

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM