Správy Zo zahraničia

Agenti chytali malého narušiteľa: Cez plot Bieleho domu sa pretlačilo zvedavé BATOĽA

Batoľa sa v utorok pretlačilo pomedzi tyčky kovového plota na severnej strane sídla amerického prezidenta.

Ilustračný obrázok k článku Agenti chytali malého narušiteľa: Cez plot Bieleho domu sa pretlačilo zvedavé BATOĽA
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

S trochou humoru sa dá povedať, že batoľa sa stalo jedným z najmenších votrelcov do areálu Bieleho domu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Zbadali ho agenti

Príslušníci uniformovaného útvaru tajnej služby, ktorí sú zodpovední za bezpečnosť v Bielom dome, prešli cez severný trávnik, chlapca vzali a vrátili rodičom stojacim na Pennsylvania Avenue. Oficiálny vstup do areálu bol vtedy nakrátko obmedzený. Rodičov stručne vypočuli a potom im povolili pokračovať v chôdzi.

Hovorca tajnej služby USA Anthony Guglielmi informoval, že agenti „išli k zvedavému malému návštevníkovi pri severnom plote Bieleho domu, ktorý nakrátko vstúpil na pozemok Bieleho domu“.

„Bezpečnostné systémy Bieleho domu okamžite uviedli do akcie agentov tajnej služby a tí rýchlo dali batoľa späť do rúk rodičom,“ uviedol hovorca vo vyhlásení.

Známy plot

Ide zrejme o prvý úspešný prienik do areálu Bieleho domu po zdvojnásobení plota na výšku zhruba 3,96 metra. Medzera medzi tyčkami teraz meria 12,7 centimetra.

V tomto ikonickom oplotení sídla amerického prezidenta preto staršie deti niekedy uviaznu. Často sa pri ňom odohrávajú aj demonštrácie a protestujúci sa k nemu zvyknú pripútať reťazou.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM