han Futbal

Aj slovenský futbalový zväz sa PRIDAL k ostatným: Proti Rusku a Bielorusku NIE!

Slovenský futbalový zväz sa pripojil k iniciatíve Poľského futbalového zväzu (PZPN) a na jej základe odmieta hrať medzištátne zápasy na akejkoľvek úrovni s tímami Ruska a Bieloruska.

Ilustračný obrázok k článku Aj slovenský futbalový zväz sa PRIDAL k ostatným: Proti Rusku a Bielorusku NIE!
Zdroj: Facebook.com/Slovenský futbalový zväz

SFZ týmto spôsobom reaguje na ruskú inváziu na území Ukrajiny.

„V súčasnej dobe, kedy sme svedkami brutálnej vojny na Ukrajine, nepovažujeme za možné, aby slovenská reprezentácia na akejkoľvek úrovni v najbližších mesiacoch nastúpila proti tímom Ruska a Bieloruska, bez ohľadu na názov, pod ktorým by prípadne nastupovali. Plne sa stotožňujeme s rozhodnutiami FIFA a UEFA, ktoré prijali v pondelok 28. februára,“ uvádza sa v stanovisku SFZ.

Solidarita s Ukrajinou

Strešný orgán slovenského futbalu zároveň vyjadruje solidaritu s ukrajinskou futbalovou rodinou a všetkými občanmi Ukrajiny a ponúka Ukrajinskému futbalovému zväzu pomoc vo všetkom, v čom bude vedieť pomôcť.

„Zároveň chceme zdôrazniť, že Slovensko nedosiahlo v kvalifikácii MS 2022 také výsledky, ktoré by ho oprávňovali za normálnych okolností ďalej bojovať o postup na záverečný turnaj. Preto si nechceme robiť žiaden automatický nárok na dodatočné zaradenie do baráže a budeme plne rešpektovať akékoľvek rozhodnutie FIFA a UEFA v tejto veci,“ informoval SFZ.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM