han Zo Slovenska

Aké sú pravidlá stravovania v LEPŠÍCH okresoch? Na švédske stoly zabudnite!

Prísne opatrenia stále platia! Aj v lepších, teda v oranžových a žltých okresoch, naďalej platí, že jedlá a nápoje môže podávať len obsluhujúci personál.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú pravidlá stravovania v LEPŠÍCH okresoch? Na švédske stoly zabudnite!
Zdroj: www.pixabay.com

Samoobslužný výdaj jedál a nápojov na štýl švédskych stolov a samoobslužných bufetov nie je možný. Pripomenula to Daša Račková, hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Rovnako stále platí, že príbor nesmie byť voľne dostupný na stoloch, ale musí ho priniesť personál k jedlu zabalený vo vreckovke. V ružových, červených a bordových okresoch je možné pokrmy a nápoje konzumovať len v exteriéri, na terasách.

„V oranžových a žltých okresoch je možné piť a jesť aj v interiéri. Nutné je dodržať obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti v oranžovom okrese, a obsadenie jedného stola najviac šiestimi osobami alebo osobami z jednej domácnosti v žltom okrese,“ spresnila Račková. Potrebné je tiež zabezpečiť dvojmetrový odstup medzi stolmi.

Ako je to s rúškom?

V žltých a oranžových okresoch je potrebné mať v interiéri na tvári minimálne rúško, šatku alebo šál. To sa týka aj pobytu v reštaurácií. Rúško si možno dať z tváre dolu na čas nevyhnutný na jedenie a pitie. „Naďalej je potrebné vykonávať dezinfekciu jedálneho lístka, stolov a dotykových plôch po každom zákazníkovi a každú hodinu vykonávať dezinfekciu hygienických zariadení,“ dodala Račková.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nech sa páči, viac noviniek zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM