han Politika

Ako obyčajne, klame: Zareagoval bývalý minister financií Mikloš na Fica

Bývalý minister financií Ivan Mikloš odmietol možnosť, že by s niektorou z vládnych strán rokoval o nominácii na funkciu guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS).

Ilustračný obrázok k článku Ako obyčajne, klame: Zareagoval bývalý minister financií Mikloš na Fica
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

O možnosti výmeny súčasného guvernéra Petra Kažimíra za Ivana Mikloša v utorok (10. 8.) informovala opozičná strana Smer-SD po tom, čo Kažimíra na odstúpenie vyzvali zástupcovia koaličných strán OĽANO a Za ľudí.

„S nikým som na túto tému nekomunikoval a Robert Fico, ako obyčajne, klame,“ uviedol Mikloš. Možné rokovania s Miklošom jednoznačne odmietli aj všetky koaličné strany.

Poslanec za stranu Sloboda a Solidarita Roman Foltin na sociálnej sieti tvrdí, že teória o nominácii Ivana Mikloša na post guvernéra NBS je len na odpútanie pozornosti. Podstatné je podľa neho to, že Robert Fico podporou Petra Kažimíra chráni oligarchov Smeru-SD.

Pridal sa aj ďalší

Na odstúpenie vyzval Kažimíra poslanec strany Za ľudí Juraj Šeliga a v utorok aj predseda výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO). „Bývalí funkcionári v posledných mesiacoch rozsiahlo vypovedajú o korupcii na ministerstve financií a finančnej správe. Je načase, aby sa človek, ktorý toto ministerstvo v tom čase riadil, postavil k týmto priznaniam čelom a vyvodil politickú zodpovednosť,“ uviedol Kremský.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM