han Zo Slovenska

Ako prví dostanú TRETIU dávku tí najohrozenejší! KEDY sa môžu zaočkovať ostatní?

Domovy sociálnych služieb (DSS) sa už niekoľko dní pripravujú na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Ako prví dostanú TRETIU dávku tí najohrozenejší! KEDY sa môžu zaočkovať ostatní?
Zdroj: TASR/AP

V stredu to po rokovaní ústredného krízového štábu oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) s tým, že očkovanie v nich je otázkou budúceho týždňa.

Slová ministra

Doplnil, že budúci týždeň začnú aktívne oslovovať ľudí, ktorí majú nejaký imunodeficit. Aj tí by mali byť pri tretej dávke uprednostnení. „Pokiaľ budeme mať tieto dve skupiny rozbehnuté a proces tam bude pokračovať tak, ako si predstavujeme, tak je to otázka jedného týždňa, keď spustíme očkovanie aj pre verejnosť,“ informoval.

Po rokovaní sa k samotného priebehu pandémie opatrne vyjadroval aj Vladimír Krčméry z krízového štábu. „Myslím si, že ten vývoj kopíruje moje predpoklady, teda relatívny prudký nárast, stabilizácia na nižších číslach ako vlani v rovnakom období a pozvoľný pokles,“ spresnil. Kedy sa podarí definitívne pandémiu zvládnuť, je podľa neho v tejto chvíli predčasné hovoriť.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM