TOS Lifestyle

Ako schudnúť po päťdesiatke? NÁVOD od lekárky, ktorá zhodila 45 kíl a bez jojo efektu!

Podľa lekárky, ktorej sa po päťdesiatke podarilo zhodiť 45 kíl, sú toto štyri kľúčové pravidlá pri chudnutí.

Ilustračný obrázok k článku Ako schudnúť po päťdesiatke? NÁVOD od lekárky, ktorá zhodila 45 kíl a bez jojo efektu!
Zdroj: Instagram.com/doctor.emi , Pixabay.com

Ľudia často hľadajú rôzne metódy a triky, ako čo najrýchlejšie schudnúť. Nie je to však jednoduché záležitosť a človek lusknutím prsta nezhodí kilá navyše. S pribúdajúcim vekom je to navyše čoraz ťažšie.

Mínus 45 kíl

Emi Hosoda je lekárkou, ktorej sa podarilo schudnúť neuveriteľných 45 kíl a to po tom, čo už oslávila päťdesiatku. O tom, ako sa jej to podarilo, sa podelila prostredníctvom videa na TikToku.

Ako lekárka dobre pozná problémy obéznych ľudí, ktorým sa nedarí schudnúť a sama mala za sebou najprv niekoľko neúspešných pokusov. Na to, aby ste po päťdesiatke uspeli, je podľa jej slov dôležitých niekoľko pravidiel.

Lekárka hovorí konkrétne o štyroch základných, ktoré sú kľúčové. Ktoré to sú?

4 kľúčové pravidlá

Obmedziť cukor. Podľa Emi nie sú dôležité len kalórie, ale aj vyhýbanie sa inzulínovým skokom.

Pitný režim. Lekárka tvrdí, že pri chudnutí sa naučila rozlišovať hlad od smädu. Neuvádza, koľko litrov tekutín by mal človek denne vypiť, je to podľa nej veľmi individuálne a správne množstvo vody vám môže pomôcť určiť dietológ.

Oddych a regenerácia. Dostatočný spánok zohráva dôležitú úlohu pri chudnutí. Je to obzvlášť dôležité pre ženy počas menopauzy alebo po nej.

Fyzická aktivita. Podľa Emi by sa ľudia nad 50 rokov mali snažiť byť počas dňa aktívni. Pri chudnutí je dôležitý pravidelný pohyb, ktorý pomáha aj spevňovať svalstvo. V ideálnom prípade by ste podľa nej mali cvičiť pol hodiny každý deň, frekvenciu a trvanie tréningov postupne zvyšovať.

Foto: archívne / ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM