Magazín

Ako z hororu ČEĽUSTE: Žraloky ZAÚTOČILI na lode filmového štábu, ľudí vyhnali na breh

Na štáb zaútočili takmer päťmetrové žraloky. Filmári prirovnali útok ku kultovému hororovému filmu.

Ilustračný obrázok k článku Ako z hororu ČEĽUSTE: Žraloky ZAÚTOČILI na lode filmového štábu, ľudí vyhnali na breh
Zdroj: unsplash.com

Filmový štáb známeho prírodovedca Sira Davida Attenborougha napadli dva takmer päťmetrové žraloky tigrované.

Žralok skočil na loď

Tím vyrazil na nafukovacích člnoch k ostrovu Laysan, ktorý leží približne 1 500 kilometrov od Honolulu. Filmári chceli v tejto lokalite zvečniť morské predátory, ale ostali bez akéhokoľvek záberu. Miesto toho zažili minúty hrôzy, ktoré opísali ako „niečo z filmu Čeľuste“. Informuje o tom Daily Mail.

„Žralok tigrovaný skočil na loď a vyhryzol do nej obrovské diery. Následne celá loď explodovala… Snažili sme dostať preč, ale bolo to strašné. Posádka spanikárila a v podstate núdzovo pristála pri brehu. Na druhý deň na nás zaútočil druhý žralok,“ opísal riaditeľ projektu Toby Nowlan pre rádio Times.

Boli vyhladované?

Správanie žralokov opísal Nowlan ako „extrémne nezvyčajné“ a dodal: „Boli neuveriteľne hladné, je teda možné, že nemali dostatok prirodzenej potravy a skúšali zhltnúť všetko, na čo narazili vo vode.“

Nebolo by to prvýkrát, čo tamojší filmový štáb zariskoval. Obľúbený seriál Zázračná planéta sprevádza divákov po najzaujímavejších lokalitách a predstavuje im zvieracích obyvateľov pri rôznych činnostiach. A práve takáto práca si niekedy vyžaduje vykročiť viac než len jeden krok zo svojej komfortnej zóny. Keď napríklad nakrúcali scénu odhodlanej pumy a jej utekajúcej koristi, museli sa s kamerami priblížiť k mačkovitej šelme nebezpečne blízko.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM