Milan Hanzel Šport Hokej

Ako z inej planéty: Dvojica Draisaitl - McDavid predviedla šou za všetky prachy! VIDEO

Hokejisti Edmontonu zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Nashvillu 8:3. V drese olejárov opäť excelovalo duo Leon Draisaitl - Connor McDavid.

Ilustračný obrázok k článku Ako z inej planéty: Dvojica Draisaitl - McDavid predviedla šou za všetky prachy! VIDEO
Zdroj: instagram

Nemecký útočník strelil štyri góly a pridal jednu asistenciu. Kapitán McDavid ku jednému gólu pridal štyri asistencie.

Prvý v kariére

Pre Draisaitla, ktorý je najproduktívnejším hráčom profiligy so 107 bodmi to je prvý štvorgólový zápas v NHL v kariére, predtým sa mu podarilo raz dosiahnuť hetrik. Tri góly pritom strelil v záverečnej tretine, stačilo mu na to necelých päť minút.

„Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, keď dáte štyri góly, cítite sa skvelo, som so sebou spokojný, rovnako aj s mojimi kolegami z formácie. Veľmi mi pomohli a uľahčili mi to,“ povedal na webe NHL útočník, ktorý si vytvoril nové kariérne maximum, keď o dva prekonal výkon z minulej sezóny.

Velia celej NHL

Na čele produktivity súťaže má 13-bodový náskok pred McDavidom. „Hovorím to už roky, Leon je fantastický hokejista, teraz sa ukázal naplno,“ pochválil spoluhráča kapitán Oilers McDavid.

Desať bodov pre dvoch

Ten nazbieral aspoň päť bodov v jednom zápase po piaty raz v kariére a tretíkrát v tomto ročníku. Jeho zásah na 4:3 mal prívlastok víťazný a odštartoval „kanonádu“ Edmontonu v tretej tretine. „Mali sme dobrý začiatok, ale v strednej časti sme poľavili, ale potom sa to rozbehlo. Nie v každej tretine sa vám podarí päťkrát skórovať, takže si myslím, že to bolo dobré,“ zhodnotil McDavid, ktorý sa v tabuľke produktivity posunul na 2. miesto s 94 bodmi.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM