Aktualizované ELA Zo zahraničia

AKTUÁLNA TRAGÉDIA! Zo školy v centre Prahy hlásili streľbu, na mieste sú MŔTVI aj zranení

Zo školy v centre Prahy hlásili streľbu, na mieste sú mŕtvi aj zranení ľudia.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNA TRAGÉDIA! Zo školy v centre Prahy hlásili streľbu, na mieste sú MŔTVI aj zranení
6
Galéria

Aktualizované 18:27 Pri streľbe na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe prišlo vo štvrtok o život najmenej 15 ľudí a minimálne 24 je zranených.

Počet mŕtvych vo štvrtok korigoval český policajný prezident Martin Vondrášek. Strelec bol podľa jeho slov študentom školy, najskôr zastrelil svojho otca, potom odišiel do Prahy. Skutok bol podľa Vondráška premyslený, študent sa zrejme inšpiroval činom v zahraničí, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Podľa primátora Bohuslava Svobodu útočník spadol z budovy a zomrel, podľa nepotvrdených svedectiev na sociálnych sieťach sa najprv zastrelil. Polícia spôsob zneškodnenia doteraz nespresnila, uviedol web iDNES.cz.

Aktualizované 16:02 „Strelec bol eliminovaný! Celá budova je v súčasnej chvíli evakuovaná a na mieste je niekoľko mŕtvych a desiatky ranených,“ informuje polícia.

Na fotografii webu Novinky.cz je vidieť, ako z budovy utekajú študenti s rukami nad hlavou. Server tn.cz zverejnil fotografiu ozbrojeného človeka, ktorý sa pohyboval na streche budovy.

Zdroj: Twitter.com/Policie ČR
Streľba na univerzite v Prahe
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM