Aktualizované Krimi

AKTUÁLNE z Račianskej: Hasenie komplikujú prepadávajúce sa stropné konštrukcie

Rozsiahly požiar dvojpodlažnej budovy zamestnáva profesionálnych aj dobrovoľných hasičov už od ranných hodín.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE z Račianskej: Hasenie komplikujú prepadávajúce sa stropné konštrukcie
9
Galéria
Zdroj: HaZZ

AKTUALIZOVANÉ: Hasičom sa podarilo v sobotu večer uhasiť rozsiahly požiar budovy v areáli bývalého podniku Palma na Račianskej ulici v Bratislave. Potvrdili to z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru .„Na mieste zostáva skupina dobrovoľných hasičov, ktorá bude požiarisko monitorovať počas noci. Udalosť sa zaobišla bez zranení,“ spresnili hasiči.

Hasenie rozsiahleho požiaru budovy na Račianskej ulici v Bratislave, v areáli bývalého podniku Palma, komplikujú prepadávajúce sa stropné konštrukcie. Na sociálnej sieti o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) s tým, že zásah hasičov momentálne prebieha iba zvonku, a to aj pomocou výškovej techniky.

Oheň sa nešíri

„Hasičom sa zatiaľ darí chrániť okolité stavby a oheň sa nerozširuje. Verím, že čoskoro dôjde k lokalizácii požiaru,“ skonštatoval minister.

Rozsiahly požiar vypukol v sobotu krátko pred 10.00 hod. v objekte bývalej lisovne. Ide o historickú dvojpodlažnú budovu v asanácii. Na mieste zasahuje takmer 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z celej Bratislavy. Pri požiari zatiaľ neboli namerané zvýšené hodnoty nebezpečných látok. Hlavné mesto i starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý však vyzvali obyvateľov v okolí Račianskej ulice, aby si pre šíriaci sa dym pozatvárali vo svojich bytoch a domoch okná, kým sa požiar nepodarí uhasiť.

Developer reaguje

Spoločnosť Corwin, ktorá v areáli Palmy chystá postaviť svoj developerský projekt, nateraz nevie, aká bola bezprostredná príčina vzniku požiaru. „Celá udalosť bude predmetom vyšetrovania,“ skonštatoval developer. Objekt bývalej lisovne v budúcnosti plánoval zachovať a zapracovať do jeho vízie – Palma pre ľudí.

Zároveň uviedol, že už dlhodobo upozorňoval, že napriek ochranným opatreniam a snahe bezpečnostnej služby, ktorá dohliada na túto časť areálu, susediacu so železničnou traťou, nie je dlhodobo udržateľné zabezpečiť zdevastované objekty pred vniknutím nepovolaných osôb.

Státisícové škody

Požiar na Račianskej ulici spôsobil škodu viac ako 266 000 eur. Prípadom sa už zaoberá polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková.

Privolaný zisťovateľ príčin požiaru na mieste nedokázal určiť presnú príčinu vzniku požiaru," podotkla hovorkyňa s tým, že pri požiari nedošlo k zraneniu osôb.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM