han Zo Slovenska

Analytici hlásia to, čo sme chceli POČUŤ: Je po pandémii, jún už bude NORMÁLNY mesiac!

Návrat po deviatich mesiacoch pekla! Aj toto napísali analytici z projektu Dáta bez pátosu do svojho príspevku, v ktorom tvrdia, že pandémia je na Slovensku pod kontrolou.

Ilustračný obrázok k článku Analytici hlásia to, čo sme chceli POČUŤ: Je po pandémii, jún už bude NORMÁLNY mesiac!
Zdroj: TASR/AP

„Za chvíľu nebude kam klesať. Je po pandémii. Je čas zahlásiť normál a venovať sa pár ohniskám – oblastiam na Slovensku,“ uvádzajú Dáta bez pátosu v príspevku na Facebooku.

Dnes sme sa dozvedeli, že prostredníctvom 1 167 vykonaných RT-PCR testov bolo za nedeľu (23. 5.) na Slovensku zistených 19 nových prípadov na ochorenie COVID-19. Práve na tento údaj narážajú Dáta bez pátosu vo svojom statuse.

„Jún 2021 už bude skutočne normálny mesiac. Po 9 mesiacoch pekla a pandémie sa vrátime do normálu ako v júni 2019. Pamätáte? V dennom reporte k 22. máju vyskakuje Myjava a Skalica na hranici s Českou republikou ako najhoršie na Slovensku. Sobrance na úplnom východe trošku sekundujú. Celý juh Slovenska je veľmi dobre a tipujeme silné prechody do dobrých farbičiek,“ píšu analytici na dáta.

Ďalšie dobré správy

„Úmrtia = obete máme už tretí deň po sebe pod 10 na jednocifernom čísle. Zodpovedá to percentu hospitalizovaných a aj príjmom do nemocníc, ktoré sú pod 50 denne a určite klesajú,“ dodávajú odborníci a jedným dychom poznamenávajú, že Slovensko je v top 10 v Európe medzi najrýchlejšie klesajúcimi krajinami s mínus 36% prípadmi medzi minulým a týmto týždňom.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac článkov o COVID-19

❤️Za chvíľu nebude kam klesať. Je po pandémii. Je čas zahlásiť NORMÁL a venovať sa pár ohniskám - oblastiam na...

Posted by Dáta bez pátosu on Sunday, May 23, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM