Aktualizované MAK Správy Zo Slovenska

Andrej Kiska KONČÍ! Vzdal sa poslaneckého mandátu

Exprezident sa už vzdal poslaneckého mandátu.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Kiska KONČÍ! Vzdal sa poslaneckého mandátu
Zdroj: TASR

Čo bude s exprezidentom a šéfom strany Za ľudí Andrejom Kiskom? O jeho politickej budúcnosti sa špekulovalo dlho a dokonca aj v rokovaniach o novej vládnej koalícii ho nahradila podpredsedníčka strany Veronika Remišová.

Dôvodom je oficiálne jeho vážny zdravotný stav, ktorý však bližšie nekomentoval.

Nateraz je ale jasné, že v Národnej rade sedieť nebude, rovnako ako ani vo vláde.

Podľa informácií sa Andrej Kiska už oficiálne vzdal mandátu poslanca Národnej rady. Svoju žiadosť doručiť do podateľne parlamentu. Jeho náhradníkom by mal byť Tomáš Lehotský.

Informáciu potvrdila aj Remišová. „Pán Kiska to rozhodnutie urobí, je to jeho osobné rozhodnutie a o dôvodoch bude informovať verejnosť,“ odpovedala na otázky, či Kiska nenastúpi do parlamentu.

Choré srdce

Kiskova budúcnosť bola otázna už dávnejšie. Už prednedávnom absolvoval operáciu srdca a nateraz sa mu problémy vrátili. Krátko po začiatkoch rokovania o zostavení vlády oznámil, že ho nahradí Veronika Remišová, podpredsedníčka strany.

„Žiaľ, problému so srdcom som sa stále nezbavil. Dnes som v kardiocentre podstúpil kontrolu srdca, ktoré ani po minuloročnej operácii na odstránenie arytmie nefunguje tak, ako by malo,“ napísal na Facebooku.

Podľa informácií Dnes24 by sa Andrej Kiska mal vzdať politiky úplne a chce sa venovať najmä svojmu zdraviu a taktiež rodine, na ktorú ako prezident ostatných päť rokov nemal veľa času.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM