Zo Slovenska

Babie leto nateraz na Slovensku KONČÍ! Aká ZMENA nás čaká?

Uplynulé dni sa niesli v znamení príjemného slnečného počasia. Pripraviť sa však musíme na zmenu.

Ilustračný obrázok k článku Babie leto nateraz na Slovensku KONČÍ! Aká ZMENA nás čaká?
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Zdá sa, že piatok (29. septembra) bude dňom, ktorý nateraz ukončí príjemné babie leto. Už o niekoľko hodín má totiž nastať zmena počasia.

Za stabilné slnečné počasie posledných dní môže tlaková výš, ktorej stred je nad Ukrajinou a po jej západnej strane do našej oblasti prúdi teplý vzduch od juhu. „Nad Európu v nadchádzajúcich hodinách postúpi studený front, ktorý prinesie zmenu počasia,“ informuje iMeteo.sk.

V piatok by sme si ešte mali užiť slnečno a teploty do +28 °C. Pôjde však o posledný teplý deň.

Prídu zrážky a ochladenie

„Už v sobotu ráno začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý v ranných hodinách prinesie zrážky predovšetkým nad západné, severozápadné a severné Slovensko. V priebehu dňa sa bude studený front presúvať ďalej smerom na východ a popoludní sa zrážky objavia predovšetkým na severe a vo východnej časti nášho územia,“ upozorňuje portál.

Dlho to trvať nebude

Prechod studeného frontu by však mal byť pomerne rýchly. Ešte v sobotu večer sa môže oblačnosť na západe Slovenska zmenšovať a tešiť sa môžeme aj na Slnko.

„Bude však už oveľa chladnejšie ako v uplynulých dňoch. Od severozápadu totiž do našej oblasti prenikne chladnejší vzduch, ktorý prinesie výrazné zníženie teplôt. V porovnaní s uplynulými dňami bude priemerne o 6 až 7 °C chladnejšie,“ píše iMeteo.sk.

Už v nedeľu sa bude nad naše územie nasúvať výbežok ďalšej tlakovej výše. Opäť prinesie slnečné a stabilné počasie. „Treba však počítať s tým, že síce bude počasie opäť stabilné, ale už nebude tak teplo ako v uplynulých dňoch. To je však pomerne normálne. Predsalen už máme október,“ dodáva portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM