Monika Gécziová Regióny Regióny

Bardejovčanka polovičkou najsilnejšieho páru Európy: Vašková prevalcovala všetky súperky

Najsilnejšie ženy a muži z celej Európy sa stretli na súťaži, ktorá preverila silu párov. Bardejovčanka Janka Vašková s partnerom Františkom Piroškom nedali konkurencii žiadnu šancu.

Ilustračný obrázok k článku Bardejovčanka polovičkou najsilnejšieho páru Európy: Vašková prevalcovala všetky súperky
Zdroj: archív Janky Vaškovej

V Košiciach sa uplynulý víkend stretli najsilnejšie ženy a muži z celej Európy na súťaži Strongman a Strongwoman. Majstrovstvá Európy párov v silových disciplínach ukázali silu domácich. Pár Jana Vašková z Bardejova a František Piroš z Galanty vyhral všetkých päť disciplín a zaslúžene sa tak tešil z majstrovského titulu. Podarilo sa im tak poraziť silákov z celej Európy, vrátane najväčších konkurentov, ktorými bola, podľa Jankiných slov, dvojica z Českej republiky.

Svoju silu tak ukázali v disciplínach, pri ktorých sa divákom tajil dych.

Dvíhanie nápravy vážiacej 80 kíl nad hlavu do vystretých rúk, mŕtvy ťah s nápravou s hmotnosťou 180 kíl, dvíhanie kufrov o hmotnosti 50+50 kilogramov, ale i priťahovanie auta Nissan Navara naloženého štyrmi ľuďmi, či prehadzovanie stokilových betónových gulí cez výšku približne 150 centimetrov.

S tým všetkým si Janka Vašková bez problémov poradila. Práve posledná spomenutá disciplína ju však trošku potrápila. „Najviac som sa zapotila pri prehadzovaní sto kilogramových gulí, ale podarilo sa mi to sedemkrát za minútu, takže som šťastná,“ zverila sa mladá Bardejovčanka, ktorá dnes už opäť zarezáva na tréningu.

„Prvé dva dni som mala trošku svalovku, takže som oddychovala, ale dnes už idem znova makať naplno,“ dodala Janka s tým, že bežne trénuje štyri až päťkrát do týždňa a často aj dvojfázovo: „Na túto súťaž som sa však pripravovala špeciálne, keďže išlo o netradičné disciplíny“.

Janku najbližšie čaká kvalifikácia na Arnold clasic v Poľsku a ako na záver prezradila, jej najvyšším cieľom je kvalifikovať sa medzi profesionálky na Arnold clasic Ohio.

Najsilnejšia Bardejovčanka opäť ukázala svoje kvality..
5
Galéria
Zdroj: archív Janky Vaškovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM