Rastislav Búgel Zo zahraničia

Bezdomovec predával kávu, no úrady mu to ZATRHLI! Ľudia sa mu zložili na vlastnú kaviareň

Máte radi dobré správy? Jednu pre vás máme! Príbeh so skvelým koncom sa udial na Novom Zélande.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovec predával kávu, no úrady mu to ZATRHLI! Ľudia sa mu zložili na vlastnú kaviareň
Zdroj: TikTok.com/patchyscoffee

Bezdomca Jonathana Lowa obyvatelia novozélandského Aucklandu dobre poznajú. Každý deň ho totiž v centre mesta stretávali, ako zo svojho nákupného vozíka predáva instantnú kávu. Zarábal si tak na živobytie. Na prípad s odvolaním sa na Newshub upozornil server novinky.cz.

Plán, ktorý mu pomohol prežiť

Muž, ktorý má prezývku Patchy, v minulosti pre Uber rozvážal jedlo. Keď mu však jedného dňa ukradli auto, dostal sa do existenčných problémov a skončil na ulici.

Osudu sa však postavil čelom a aby prežil, z nákupného vozíka spravil akúsi pojazdnú kaviareň. Okoloidúcim na námestí predával instantnú kávu s mliekom a cukrom v prepočte za 84 centov.

Úrady boli proti

Prišiel však deň, kedy sa úrady rozhodli zakročiť. Prekážalo im, že Johnatanov vozík nespĺňa hygienické normy a ani ďalšie kritériá. Samozrejme, bezdomovec na takéto podnikanie nemal ani licenciu.

Zbierka na vlastnú kaviareň

Keď sa Patchy posťažoval zákazníkom, nemohol ani len tušiť, čo bude nasledovať.

Založili totiž verejnú zbierku a za dva týždne 450 darcov vyzbieralo 10-tisíc novozélandských dolárov (pribl. 5 600 eur).

Tieto peniaze použije na prenájom priestorov, v ktorých si otvorí vlastnú kaviareň. Tentoraz so všetkými potrebnými potvrdeniami a povoleniami.

„Technicky vzaté som stále bezdomovec, stále spím na parkovisku, ale robím kroky k tomu, aby som rozbehol nové podnikanie,“ uviedol bezdomovec nedávno na sociálnej sieti. Potvrdzujú to aj jeho ďalšie slová: „Meškám na schôdzku s realitným agentom. Mám v merku dve prevádzky a idem si ich pozrieť,“ prezradil Patchy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM